Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: ARN040

De Slijpbeek

De Slijpbeek
Cursuscode: ARN040

Landgoed Mariëndaal is een plek die veel recreanten aantrekt. Ruud Schaafsma neemt je in zijn lezing mee langs de molens en de Slijpbeek in het bijzonder. Na zijn uitleg over de geschiedenis en ontwikkeling van Mariëndaal, wandel je met meer kennis en inzicht over dit landgoed.

 Grensbeek 

De Slijpbeek wordt ook wel de Klingelbeek of Mariëndaalse Beek genoemd. Ze was ooit de grensbeek tussen de gemeenten Arnhem en Renkum. Op het landgoed werd er in de 14e eeuw het Fonteijne klooster gesticht, dat later ‘Mariënborn’ en ook wel ‘Mariëndaal’ werd genoemd. Welke rol van betekenis dit klooster heeft gespeeld in de ontwikkeling van het landgoed hoor je tijdens deze lezing. Schaafsma is eveneens auteur van de cultuurhistorische wandelgids ‘De Oosterbeekse en Doorwerthse beken’.

Maandag 18 maart 2019
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 12,50
Dhr. R. (Ruud) Schaafsma
14:00 - 15:30
Locatie: Rozet (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
R. (Ruud) Schaafsma
R. (Ruud) Schaafsma
Al 18 jaar ben ik een deel van het jaar op IJsland als reisleider, veelal op reizen door het binnenland, waarin veel wordt gewandeld. Zelf verblijf ik er regelmatig in onbewoonde gebieden, waar ik kampeer, veel wandel en van de ongerepte natuur geniet. Over mijn wandelervaringen schreef ik twee boeken: 'Struinen op IJsland' (2007) en 'Verder struinen op IJsland' (oktober 2016). Daarnaast ben ik natuurgids op de stuwwallen, langs de beken en beekdalen van de Zuidelijke Veluwezoom, kenner van sprengenbeken en coördinator van de IVN-werkgroep 'Beken en sprengen'. Behalve de twee boeken over IJsland schreef ik nog zeven boeken over de Zuid-Veluwe. Voor meer informatie: www.ruud-schaafsma.nl