Cursuscode: ARN055

ZOMER: In de voetsporen van 'De Stille Slag'

Cursuscode: ARN055

Documentaire over Arnhemse Joodse onderduikkinderen met aansluitend een wandeling langs het verdwenen Joods verleden van de stad.

Een gelukkige jeugd verandert in de nachtmerrie van de Duitse bezetting. In de documentaire ‘Ik heb geluk gehad’ kijken Arnhemse Joodse onderduikkinderen, nu op leeftijd, terug op deze indringende periode. Documentairemaker Jos Vecht en oud-docent geschiedenis Peter Jetten zullen een korte inleiding geven op de documentaire.

Aansluitend volgt een wandeling door het centrum langs het zichtbare en onzichtbare Joods verleden van Arnhem. Aan de hand van foto’s wordt duidelijk wat er is verdwenen. Gids bij de wandeling is Margo Klijn, auteur van het boek ‘De stille slag, Joodse Arnhemmers, 1933-1945".

De activiteit begint in Rozet en eindigt bij het Joods monument.

De documentaire duurt 30 minuten en de wandeling ongeveer 1 uur.

Programma:

14.00-14.30 uur: Vertoning Documentaire van Jos Vecht en Peter Jetten

14.30-15.00 uur: klaarmaken voor wandeling

15.00-16.00 uur: Interactieve wandeling o.l.v. Margo Klijn. Gelegenheid tot napraten.

Zaterdag 29 augustus 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 15:30