Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE210

Borduren nieuwe stijl: van 3D lintborduurwerk tot fijn openwerk

Borduren nieuwe stijl: van 3D lintborduurwerk tot fijn openwerk
Cursuscode: CRE210

Borduren is ‘hip en happening’ want een borduurpatroon op producten als kleding, tassen en woonaccessoires zorgt voor een unieke uitstraling! De docente vertelt je alles over technieken en ontwerpen. Hierna ga je prachtige borduurwerken in nieuwe stijl maken. Je werkt toe naar een zelfgekozen modieus ontwerp.

Eigen creatie

Verschillende technieken komen aan bod zoals kleurrijk 3D lintwerk, satijn borduurwerk en beadwork (borduren met kraaltjes en lovertjes). Na deze basis volgt de uitleg over hoe je ontwerpen maakt. En dan aan de slag met borduren! Hoe leuk is het om dit op één van je eigen kledingstukken te doen? Of neem je liever een linnen tas waarop je een patroon met open werk borduurt? Denk ook eens aan een wanddecoratie, fotolijstje of tafelkleed. Tijdens de laatste lessen begeleidt de docente je bij je eigen borduurproject volgens jouw ontwerp.

De cursusprijs is inclusief borduurmaterialen (borduurgaren, garen, lint, kralen, een kleine borduurschaar en linnen) voor de eerste 6 lessen. Wel moet je zelf een stofschaar, naalden en spelden meenemen. In de resterende lessen vertelt de docente wat je voor je eigen borduurproject nodig hebt (dit schaf je zelf aan en neem je mee).  

LET OP: we hebben voor cursisten van deze cursus een speciale aanbieding: voorafgaand aan de eerste les heb je de mogelijkheid om geheel gratis en vrijblijvend een korte inleiding bij te wonen over de textielcollectie van het Erfgoedcentrum. Wil je hierbij zijn? We verzamelen om 19.10 uur voor de deur van het Erfgoedcentrum op -1 van Rozet!

 

Maandag 21 januari 2019
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 250,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. M. (Mirjam) Hauwert
19:30 - 21:30
Locatie: Rozet (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
M. (Mirjam) Hauwert
M. (Mirjam) Hauwert