Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE180

Linosnedes maken en afdrukken

Linosnedes maken en afdrukken
Cursuscode: CRE180

Bewonder je vaak het linosnedewerk tijdens een expo en wil je zelf eens aan de slag met deze hoogdruktechniek? Als beginner lukt dit goed omdat linokurk of linoleum vrij zacht en gemakkelijk is te snijden. Beeldend kunstenaar en illustrator Anneke Dekkers begeleidt jou in drie lessen naar een opvallende en originele afbeelding!

Grafische verbeelding

Het principe van linosnede is het weggutsen van datgene van de afbeelding wat je niet afgedrukt wilt hebben. Zo houdt je alleen de contouren over. Wil je juist het tegenovergestelde effect bereiken dan draai je de werkwijze om. Bij zwart/witte druk komen de grafische eigenschappen van het materiaal goed tot hun recht. Wil je structuur en schaduw creëren dan druk je in 2 of 3 kleuren af. Een verrassend effect geeft ook het afdrukken op stof: stof is aanwezig in het lokaal.

Aanschaf en gebruik

Je hebt nodig: doosje met linogutsen,1 pot blockprint zwart, 1 plaat linokurk of linoleum (kies de zachtste soort) van minimaal A4 formaat. Linoplaten kan je ook aanschaffen bij de docent. Goed drukpapier van A3 formaat: niet te glad en te dun (bijvoorbeeld schetsboekpapier van min. 180 grams) en een grote opscheplepel. In de les mag je gebruikmaken van de rollers en de gekleurde verf van de docent. 

Zaterdag 25 januari 2020
3 lessen van 3 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 95,00
Mw. A.E.M. (Anneke) Dekkers
10:00 - 13:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
A.E.M. (Anneke) Dekkers
A.E.M. (Anneke) Dekkers
Ik ben beeldend kunstenaar en illustrator. Ik heb lesgegeven aan ARTEZ en het Rietveld, maar ben nu voornamelijk actief in mijn eigen atelier en als docent bij Rozet. Bij de Volksuniversiteit/Rozet ben ik sinds 2002 docent Tekenvakken-Aquarelleren en Naaien, en ik begeleid het Open Atelier. Ik heb zelf jarenlang cursussen gegeven in mijn eigen atelier en zo heel veel mensen leren kennen, die nu nóg lessen bij mij volgen. Met cursisten heb ik alleen maar leuke ervaringen, en ik ga dan ook met plezier naar mijn lessen. Steeds meer mensen weten hun weg te vinden om te leren tekenen of te ervaren hoe je met allerlei technieken daadwerkelijk aan de slag gaat. Het enthousiasme van de cursisten maakt het voor mij fijn om voor Rozet te werken!