Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE235

Natuurlijk snoeien: voorjaarsbloeiers

Natuurlijk snoeien: voorjaarsbloeiers
Cursuscode: CRE235

Snoeien is voor veel tuinliefhebbers toch wel een van de meest uitdagende en moeilijkste tuinklussen. Maar als je weet hoe het moet, wordt deze ‘chirurgie’ in de tuin juist erg leuk om te doen. Met de juiste kennis durf je best te snoeien.

Docente Tinka Chabot (verkozen tot duurzaamste hovenier 2019) leert je waarom, wanneer en vooral hoe je te werk gaat. In deze zomerworkshop worden juist de voorjaarsbloeiers behandeld. Die hebben dan nog een heel seizoen om volgend voorjaar fraai te gaan bloeien. Denk hierbij ook aan fruitbomen, de ramblerroos, Forsythia, Magnolia, dwergkwee, Pieris, Skimmia, Rhododendron en nog veel meer. Ook wordt hier behandeld hoe je hagen kunt snoeien, zodat ze mooi en fluffy blijven, zonder dat ze te breed uitgroeien, blijven bloeien en steeds fris, jong blad hebben.

Deze cursus is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde tuinier. Ook collega-hoveniers die hun werkwijze diervriendelijker willen maken en van de heggenschaar af willen, zijn van harte welkom!

Programma:

9.30 uur          inloop

10.00 uur        We gaan beginnen

12.30 uur        Lunchpauze met zelf meegenomen lunchpakket (koffie en thee is aanwezig)

13.15 uur         Rondje door de buurt met uitleg over de verschillende bomen, struiken en wat er anders had gekund. Natuurlijk met gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie.

15.30               Afsluiting, gelegenheid tot het stellen van vragen.

Zaterdag 4 juli 2020
1 workshop van 6 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 50,00
Mw. T. (Tinka) Chabot
10:00 - 16:00
Locatie: De Klipper (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
T. (Tinka) Chabot
T. (Tinka) Chabot
Ik ben vakbekwaam hovenier en heb me gespecialiseerd in het snoeien van bomen en struiken. Dat is mijn passie. Uitgangspunt bij mijn snoeimethode is dat de struiken zoveel mogelijk hun natuurlijke vorm behouden, goed bloeien en/of vruchten dragen, maar ook dat de klant blij is met zijn/haar tuin. Ik ga graag de uitdaging aan om aan cursisten uit te leggen dat snoeien helemaal niet zo moeilijk is als vaak wordt gedacht, maar dat goed kijken naar je plant je veel kan leren.