Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE230

Natuurlijk snoeien: zomerbloeiers

Natuurlijk snoeien: zomerbloeiers
Cursuscode: CRE230

Snoeien is voor veel tuinliefhebbers toch wel een van de meest uitdagende en moeilijkste tuinklussen. Maar als je weet hoe het moet, wordt deze ‘chirurgie’ in de tuin juist erg leuk om te doen. Met de juiste kennis durf je best te snoeien.

Docente Tinka Chabot (verkozen tot duurzaamste hovenier 2019) leert je waarom, wanneer en vooral hoe je te werk gaat. In deze workshop ligt de nadruk op het snoeien van de zomerbloeiers. Die hebben dan nog een heel groeiseizoen om hun bloemknoppen te maken. Denk bij zomerbloeiers aan rozen, hortensia’s, vlinderstruiken, hibiscus, spiraea, lavendel, Kalmia, Potentilla, Hypericum, boerenjasmijn, Cornus, brem enz enz. Ook het verjongen (versmallen en verlagen) van diverse hagen komt aan bod.

Deze cursus is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde tuinier. Ook collega-hoveniers die hun werkwijze diervriendelijker willen maken en van de heggenschaar af willen, zijn van harte welkom!

Programma:

9.30 uur          inloop

10.00 uur        We gaan beginnen

12.30 uur        Lunchpauze met zelf meegenomen lunchpakket (koffie en thee is aanwezig)

13.15 uur         Rondje door de buurt met uitleg over de verschillende bomen, struiken en wat er anders had gekund. Natuurlijk met gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie.

15.30               Afsluiting, gelegenheid tot het stellen van vragen.

Zaterdag 28 maart 2020
1 workshop van 6 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 50,00
Mw. T. (Tinka) Chabot
10:00 - 16:00
Locatie: De Klipper (klik hier voor de adresgegevens)
T. (Tinka) Chabot
T. (Tinka) Chabot
Ik ben vakbekwaam hovenier en heb me gespecialiseerd in het snoeien van bomen en struiken. Dat is mijn passie. Uitgangspunt bij mijn snoeimethode is dat de struiken zoveel mogelijk hun natuurlijke vorm behouden, goed bloeien en/of vruchten dragen, maar ook dat de klant blij is met zijn/haar tuin. Ik ga graag de uitdaging aan om aan cursisten uit te leggen dat snoeien helemaal niet zo moeilijk is als vaak wordt gedacht, maar dat goed kijken naar je plant je veel kan leren.