Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE250

Snoeien voor een insectvriendelijke tuin

Snoeien voor een insectvriendelijke tuin
Cursuscode: CRE250

Veel tuinliefhebbers snoeien om wildgroei van planten tegen te gaan, maar zijn zich niet bewust van de invloed hiervan op allerlei dieren. Toch kun je via de juiste manier van snoeien een optimaal klimaat voor dieren scheppen. En geniet je met deze 'ecologische chirurgie' meer van je tuin! 

Met behoud van

Ben je een beginnende of gevorderde tuinder of werkzaam als hovenier: je gaat na deze workshop anders tegen snoeien aankijken! Je leert hoe je struiken en bomen zodanig kunt knippen dat de natuurlijke groeivorm blijft behouden. Heggenschaarsnoeiers verwijderen vaak te veel, zodat er voor vogels en insecten niets meer te halen valt. Door diervriendelijker te snoeien, waarbij ook de bloemen en vruchten worden gespaard, zijn ziekten en plagen in je tuin te voorkomen. 

Buurtbezoek

We maken samen een rondje door de buurt en je krijgt uitleg over de verschillende bomen, struiken en wat er anders had gekund. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie. Koffie en thee is bij de workshopprijs inbegrepen; neem wel je eigen lunchpakket mee!

 

Zaterdag 15 juni 2019
1 workshop van 6 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 50,00
Mw. T. (Tinka) Chabot
10:00 - 16:00
Locatie: De Klipper (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
T. (Tinka) Chabot
T. (Tinka) Chabot