Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE001

Opleiding Beeldende Vormgeving Arnhem

Opleiding Beeldende Vormgeving Arnhem
Cursuscode: CRE001

LET OP: vanwege het beperkte aantal plaatsen geldt voor deze opleiding een intakeprocedure. Deze bestaat o.a. uit een gesprek met de docenten. Je laat hierbij wat voorbeelden zien van je werk, eventueel in een portfolio. Er wordt uitgegaan van een basiskennis op het gebied van materialen en technieken. Als je je online aanmeldt krijg je hier vanzelf informatie over.

De tweejarige parttime-opleiding OBVA (Opleiding Beeldende Vormgeving Arnhem) biedt deelnemers enerzijds de mogelijkheid zich individueel creatief te ontwikkelen, en is anderzijds een beroepsmatige voorbereiding op het begeleiden van groepen in het kinder-, jeugd- en jongerenwerk, club- en buurthuiswerk, volwassenen- en ouderenwerk, ouderparticipatie en buitenschoolse opvang.
De opleiding bestaat uit 60 lessen van 3 uur. Het tweede jaar wordt afgesloten met een examen (niet verplicht). 
Tijdens de opleiding worden zeven materiaalgroepen en technieken behandeld: plastische materialen, teken- en druktechnieken, papier en karton, hout, metaal, plooibare materialen en kosteloze materialen. Je wordt gestimuleerd om met deze materialen te experimenteren. De opleiding bevat ook een theoretisch gedeelte, waarin aandacht wordt besteed aan beeldbeschouwing, kunstgeschiedenis en didactiek (de didactiekmodule is optioneel. je meldt je hiervoor in het tweede jaar apart aan, kosten €120,-). Gedurende de twee jaar stel je een werkmap samen. Je hebt de mogelijkheid om het geleerde toe te passen in een vrijblijvende stage. De deelnemers moeten rekenen op ongeveer 15 uur huiswerk per week. Er wordt een grote inzet en motivatie gevraagd en een portie zelfwerkzaamheid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Volksuniversiteit Arnhem, 026 3543100, contactpersoon Nicole Zeilmaker. Kijk ook eens op de Facebook-pagina van de OBVA!

NB. De tweejarige opleiding bestaat uit 2 x 30 lessen van elk drie uur voor een totale prijs van € 2395,00 (eventueel te betalen in 8 termijnen). Dit bedrag is inclusief reader t.w.v. €30,00

Bijkomende kosten:
Materiaal: diverse materialen voor de thuisopdrachten, in een aantal gevallen rechtstreeks te betalen aan de docent.
Incidentele kosten: museumbezoek/museumjaarkaart.
Boek: Beeldende begrippen, vijfde editie van Bert Boermans, uitgeverij Lambo. ISBN 978-90-77318-96-6. € 34,50, rechtstreeks bij de uitgeverij te bestellen.

Dinsdag 3 september 2019
30 lessen van 3 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 2,395,00 Betaling in 8 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. A.L. (Aafke) Bennema, Mw. J.N. (Jacqueline) Brincker
9:30 - 12:30
Locatie: Rozet (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
A.L. (Aafke) Bennema
A.L. (Aafke) Bennema
Ik ben beeldend kunstenaar en daarbij geef ik les bij de OBVA in diverse beeldende richtingen zoals tekenen, schilderen, grafiek maar ook ruimtelijk werk. Voor mij zijn kunstenaarschap en docentschap niet losstaand, maar vormen een dynamisch geheel. Ik vind fascinerend om te zien dat mensen hun creativiteit kunnen ontwikkelen in deze opleiding. Ik probeer gedurende deze tweejarige opleiding te stimuleren om vanuit nieuwsgierigheid en ontdekkingszin dingen te maken. Samen onderzoeken waar ieders individuele kwaliteit ligt vind ik interessant. Het is echt een voorrecht om mijn passie voor beeldende kunst te mogen delen.