Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE075

Bloemen schilderen: tulp, klaproos en de roos

Bloemen schilderen: tulp, klaproos en de roos
Cursuscode: CRE075

Bloemen schilderen in een fris lentejasje. Per les wordt een soort bloem geschilderd. Je begint met één of meer tulpen, dan volgen de klaprozen en rozen. Voor wie wil kan het heel precies en nauwkeurig naar de werkelijkheid. Hang je minder aan de realiteit, dan is dit je kans om je uit te leven in felle kleuren en karakteristieke vormen van deze bloemen. We schilderen met acrylverf op doek of papier met echte bloemen en indien die er niet zijn naar aanleiding van foto's ervan.

Materiaalkosten per persoon: bij cursus: € 7 te betalen aan docent.

Voor alle extra schilderbenodigdheden wordt gezorgd. Papier, acryl - en olieverf zijn aanwezig.

Zelf aan te schaffen materialen:

eigen goedkope*) set varkensharen of nylonharen platte en ronde kwasten

1 varkensharen spalterkwast (liefst 4 of 5 cm breedte) of 1 gewone platte verfkwast, schoonmaakdoekje, paletmes (of goedkope set paletmessen).

Eventueel: goedkope*) schilderdoeken zelf meenemen (groot of klein allemaal goed).

*) tegenwoordig zijn er allerlei schildermaterialen te koop bij winkels als Action, Kruidvat, Blokker, Xenos, Tiger.

Vrijdag 20 maart 2020
3 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 80,00
Mw. Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
10:00 - 12:30
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
Schilderen is inspanning, ontspanning en verwondering ineen. Van jongs af aan vind ik het geweldig om met verf te toveren. Het uitdagende van verf is dat het alle kanten op kan bewegen. Dat geeft een fantastische mogelijkheid om jezelf uit te drukken. En er komt altijd iets uit je handen. In mijn cursussen beleef je wat schilderen is en doet met als doel: uitbreiding van jouw palet. Mocht je vastlopen, dan zet ik je weer in beweging met ruimte om te experimenteren. Ik heb ruime leservaring op zowel technisch als kunstzinnig vlak. Daarbij maak ik dankbaar gebruik van wat schilders uit het verleden en het heden ons leren. Van cursisten krijg ik vaak terug dat zij uit het hoofd en meer in hun gevoel komen door het schilderen. Ook blijk ik de juiste aanwijzingen op het juiste moment te kunnen geven. Sinds 2003 begeleid ik bij de Volksuniversiteit schildercursussen. Daarnaast geef ik als trainer/coach allerlei creatieve cursussen, (bedrijfs)trainingen en workshops vanuit mijn eigen bedrijf Creos (www.creoscoaching.nl). Ik ben cultureel antropoloog (RU Leiden) en kunstenaar (Kunstacademie Arnhem).