Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE065

Gemengde technieken of mixed media

Gemengde technieken of mixed media
Cursuscode: CRE065

Gemengde technieken of mixed media is een kunstvorm die ernaar streeft om verschillende materialen en technieken op één canvas of papier bij elkaar te plaatsen. Het aardige van 'mixed media' is dat materialen, vaak nog herkenbaar in hun oorspronkelijke hoedanigheid, iets geheel nieuws worden juist in combinatie met andere materialen. Het mixen leidt meestal tot onverwachte combinaties en eindresultaat. Een mixed schilderij kan bijvoorbeeld bestaan uit verf, inkt, touwen, krantenpapier en gedroogde bladeren. Pablo Picasso (zie bijvoorbeeld diens "Stilleven met rieten stoel" uit 1912) staat te boek als godfather van gemengde technieken.

Er wordt ook gewerkt met niet voor de handliggende gereedschappen om mee te schilderen. Je gaat tevens ervaren, dat het veel uitmaakt of een wollen draad op een canvas gelijmd, geniet of geborduurd wordt in je werk. Uiteindelijk proeven je aan de vrijheid van het construeren. En daar gaat het om in deze cursus.

Materiaalkosten per persoon: bij cursus: € 12,00 te betalen aan docent

Voor alle teken/schilderbenodigdheden wordt gezorgd. Papier, acryl - en olieverf zijn aanwezig.

Zelf aan te schaffen materialen:

eigen goedkope*) set varkensharen of nylonharen platte en ronde kwasten

1 varkensharen spalterkwast (liefst 4 of 5 cm breedte) of 1 gewone platte verfkwast, schoonmaakdoekje, paletmes (of goedkope set paletmessen).

Eventueel: goedkope*) schilderdoeken zelf meenemen.

*) er zijn allerlei schildermaterialen te koop bij winkels als Action, Kruidvat, Blokker, Xenos.

Vrijdag 17 januari 2020
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 125,00
Mw. Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
10:00 - 12:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
Schilderen is inspanning, ontspanning en verwondering ineen. Van jongs af aan vind ik het geweldig om met verf te toveren. Het uitdagende van verf is dat het alle kanten op kan bewegen. Dat geeft een fantastische mogelijkheid om jezelf uit te drukken. En er komt altijd iets uit je handen. In mijn cursussen beleef je wat schilderen is en doet met als doel: uitbreiding van jouw palet. Mocht je vastlopen, dan zet ik je weer in beweging met ruimte om te experimenteren. Ik heb ruime leservaring op zowel technisch als kunstzinnig vlak. Daarbij maak ik dankbaar gebruik van wat schilders uit het verleden en het heden ons leren. Van cursisten krijg ik vaak terug dat zij uit het hoofd en meer in hun gevoel komen door het schilderen. Ook blijk ik de juiste aanwijzingen op het juiste moment te kunnen geven. Sinds 2003 begeleid ik bij de Volksuniversiteit schildercursussen. Daarnaast geef ik als trainer/coach allerlei creatieve cursussen, (bedrijfs)trainingen en workshops vanuit mijn eigen bedrijf Creos (www.creoscoaching.nl). Ik ben cultureel antropoloog (RU Leiden) en kunstenaar (Kunstacademie Arnhem).