Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE035

Iedereen kan leren schilderen

Iedereen kan leren schilderen
Cursuscode: CRE035

Met penseel een duik in de verf, dan een streek op papier en... daar heb je onmiddellijk vorm en kleur. Zo eenvoudig is schilderen. Als je iets wilt maken, wat je in je hoofd hebt of om je heen ziet, wordt het wel ietsje moeilijker. In 7 lessen ga je ervaren wat jíj kunt met verf. Er wordt gewerkt met acryl - en olieverf. Je schildert naar fantasie en realiteit. Met aandacht voor: de opzet van een schilderij, palet - en penseelgebruik, kleurmenging en kleureffecten, lichtval en dieptewerking. Onderwerpen vrij naar keuze en via bepaalde opdrachten. Deze cursus is ook geschikt voor gevorderden.

Materiaalkosten per persoon: bij cursus: € 15 te betalen aan docent

Voor alle teken/schilderbenodigdheden wordt gezorgd.

Zelf aan te schaffen materialen:

Eigen (goedkope*)) set varkensharen platte en ronde kwasten

1 varkensharen spalterkwast (liefst 4 of 5 cm breedte) of 1 gewone platte verfkwast, schoonmaakdoekje, paletmes (of goedkope set paletmessen). Papier, acryl - en olieverf zijn aanwezig.

Eventueel: (goedkope) schilderdoeken zelf meenemen.

*) tegenwoordig zijn er allerlei schildermaterialen te koop bij winkels als Action, Kruidvat, Blokker, Xenos.

 

Woensdag 25 september 2019
7 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 180,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
19:30 - 22:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
Schilderen is inspanning, ontspanning en verwondering ineen. Van jongs af aan vind ik het geweldig om met verf te toveren. Het uitdagende van verf is dat het alle kanten op kan bewegen. Dat geeft een fantastische mogelijkheid om jezelf uit te drukken. En er komt altijd iets uit je handen. In mijn cursussen beleef je wat schilderen is en doet met als doel: uitbreiding van jouw palet. Mocht je vastlopen, dan zet ik je weer in beweging met ruimte om te experimenteren. Ik heb ruime leservaring op zowel technisch als kunstzinnig vlak. Daarbij maak ik dankbaar gebruik van wat schilders uit het verleden en het heden ons leren. Van cursisten krijg ik vaak terug dat zij uit het hoofd en meer in hun gevoel komen door het schilderen. Ook blijk ik de juiste aanwijzingen op het juiste moment te kunnen geven. Sinds 2003 begeleid ik bij de Volksuniversiteit schildercursussen. Daarnaast geef ik als trainer/coach allerlei creatieve cursussen, (bedrijfs)trainingen en workshops vanuit mijn eigen bedrijf Creos (www.creoscoaching.nl). Ik ben cultureel antropoloog (RU Leiden) en kunstenaar (Kunstacademie Arnhem).