Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE040

Intuitief tekenen

Intuitief tekenen
Cursuscode: CRE040

Als je je graag laat verrassen met wat er uit je hart en handen op papier komt, is intuïtief tekenen en schilderen echt iets voor jou. Ook als je nooit of weinig getekend hebt. Inspiratie doe je op via eenvoudige opdrachten. Laat je leiden door vragen als waar sta ik? en waar ga ik? Ook worden er werkvormen als zen-tangles en mandala's gebruikt.Je werkt in eigen ritmiek. Je verbeelding brengt je op weg. Wat je afbeeldt, zie je vanzelf. Niet denken, maar doen! 

Materialen als kleurpotlood, krijt, houtskool, acrylverf zijn aanwezig. Als je het fijn vindt, kun je ook zelf een dummy-boek of schetsboek meenemen om in en mee te werken.

Materiaalkosten per persoon: bij cursus: € 10,00 te betalen aan docent

Voor teken/schilderbenodigdheden wordt gezorgd.

Zelf aan te schaffen materialen:

Eventueel: (goedkope) schilderdoeken, dummy/schetsboek (papier is aanwezig)

*) tegenwoordig zijn er allerlei schildermaterialen te koop bij winkels als Action, Kruidvat, Blokker, Xenos.

Vrijdag 25 oktober 2019
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 125,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
10:00 - 12:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
Schilderen is inspanning, ontspanning en verwondering ineen. Van jongs af aan vind ik het geweldig om met verf te toveren. Het uitdagende van verf is dat het alle kanten op kan bewegen. Dat geeft een fantastische mogelijkheid om jezelf uit te drukken. En er komt altijd iets uit je handen. In mijn cursussen beleef je wat schilderen is en doet met als doel: uitbreiding van jouw palet. Mocht je vastlopen, dan zet ik je weer in beweging met ruimte om te experimenteren. Ik heb ruime leservaring op zowel technisch als kunstzinnig vlak. Daarbij maak ik dankbaar gebruik van wat schilders uit het verleden en het heden ons leren. Van cursisten krijg ik vaak terug dat zij uit het hoofd en meer in hun gevoel komen door het schilderen. Ook blijk ik de juiste aanwijzingen op het juiste moment te kunnen geven. Sinds 2003 begeleid ik bij de Volksuniversiteit schildercursussen. Daarnaast geef ik als trainer/coach allerlei creatieve cursussen, (bedrijfs)trainingen en workshops vanuit mijn eigen bedrijf Creos (www.creoscoaching.nl). Ik ben cultureel antropoloog (RU Leiden) en kunstenaar (Kunstacademie Arnhem).