Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE060

Landschapschilderen naar voorbeeld van Rembrandt, Max Liebermann en David Hockney

Landschapschilderen naar voorbeeld van Rembrandt, Max Liebermann en David Hockney
Cursuscode: CRE060

In diverse musea zijn werken te zien van kunstschilders die uitblinken in de landschapstijl. Het werk roept vaak een bepaald gevoel op. Hoe doen ze dat toch? In deze cursus voor beginners en gevorderden kan je iets leren van Rembrandt, Max Liebermann en David Hockney. Je gaat schilderen volgens hun werkwijze waardoor je het landschap ineens met andere ogen bekijkt!

Landschap in schilderstijlen

Een goed geschilderd landschap kan je in gedachten mee voeren op een reis in je verbeelding. Wat maakt een landschapschilderij toch zo aantrekkelijk? Bij de 17de eeuwse landschappen van Rembrandt van Rijn leer je veel over het interessante spel tussen licht en donker. Terwijl Max Liebermann in het begin van de 20ste eeuw zorgde voor een meer levendige voorstelling van het landschap. De moderne Engelse schilder David Hockney (nu 81 jaar) benaderde het landschap weer anders: zijn stijl was meer gestileerd en met een opmerkelijk kleurgebruik. Je gaat aan de hand van deze voorbeelden zelf met acrylverf aan de slag.

Ga op reis en neem mee

Neem voor de eerste les enkele (zelfgemaakte) foto's mee van landschappen die jou boeien. Voor papier en verf wordt gezorgd en kost € 12 per persoon (ter plekke betalen aan de docent). Wel moet je zelf nog aanschaffen: set varkensharen platte en ronde kwasten (niet duur bij winkels als Action, Kruidvat, Blokker, Xenos, Tiger), 1 varkensharen spalterkwast (liefst 4 of 5 cm breedte) of 1 gewone platte verfkwast, schoonmaakdoekje, paletmes (of goedkope set paletmessen).

Donderdag 14 maart 2019
7 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 175,00
Mw. Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
19:30 - 22:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
Schilderen is inspanning, ontspanning en verwondering ineen. Van jongs af aan vind ik het geweldig om met verf te toveren. Het uitdagende van verf is dat het alle kanten op kan bewegen. Dat geeft een fantastische mogelijkheid om jezelf uit te drukken. En er komt altijd iets uit je handen. In mijn cursussen beleef je wat schilderen is en doet met als doel: uitbreiding van jouw palet. Mocht je vastlopen, dan zet ik je weer in beweging met ruimte om te experimenteren. Ik heb ruime leservaring op zowel technisch als kunstzinnig vlak. Daarbij maak ik dankbaar gebruik van wat schilders uit het verleden en het heden ons leren. Van cursisten krijg ik vaak terug dat zij uit het hoofd en meer in hun gevoel komen door het schilderen. Ook blijk ik de juiste aanwijzingen op het juiste moment te kunnen geven. Sinds 2003 begeleid ik bij de Volksuniversiteit schildercursussen. Daarnaast geef ik als trainer/coach allerlei creatieve cursussen, (bedrijfs)trainingen en workshops vanuit mijn eigen bedrijf Creos (www.creoscoaching.nl). Ik ben cultureel antropoloog (RU Leiden) en kunstenaar (Kunstacademie Arnhem).