Cursuscode: CRE051

Leer schilderen als Bob Ross

Cursuscode: CRE051

Bob Ross (1942-1995) is een bekend Amerikaanse landschapsschilder, die furore maakte op de televisie met zijn serie The Joy of Painting van 1982 tot en met 1993. De schilderijen van Bob Ross zijn een soort "fast-food"- schilderijen. Binnen 30 minuten had hij het schildersdoek geheel gevuld met taferelen uit de natuur zoals bergen, watervallen, bomen of groene weides met ergens een vervallen schuurtje.

Samen met 'Bob himself' en je medecursisten via filmpjes op You Tube landschappen fabriceren in acrylverf. Leerzaam en leuk tegelijk.

Materiaalkosten per persoon: bij cursus: € 5,00 te betalen aan docent.

Voor alle extra schilderbenodigdheden wordt gezorgd. Papier, acryl - en olieverf zijn aanwezig.

Zelf aan te schaffen materialen:

eigen goedkope*) set varkensharen of nylonharen platte en ronde kwasten

1 varkensharen spalterkwast (liefst 4 of 5 cm breedte) of 1 gewone platte verfkwast, schoonmaakdoekje, paletmes (of goedkope set paletmessen) en een plamuurmes.

Eventueel: goedkope*) schilderdoeken zelf meenemen.

*) er zijn allerlei schildermaterialen te koop bij winkels als Action, Kruidvat, Blokker, Xenos.

Donderdag 30 januari 2020
2 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
Schilderen is inspanning, ontspanning en verwondering ineen. Van jongs af aan vind ik het geweldig om met verf te toveren. Het uitdagende van verf is dat het alle kanten op kan bewegen. Dat geeft een fantastische mogelijkheid om jezelf uit te drukken. En er komt altijd iets uit je handen. In mijn cursussen beleef je wat schilderen is en doet met als doel: uitbreiding van jouw palet. Mocht je vastlopen, dan zet ik je weer in beweging met ruimte om te experimenteren. Ik heb ruime leservaring op zowel technisch als kunstzinnig vlak. Daarbij maak ik dankbaar gebruik van wat schilders uit het verleden en het heden ons leren. Van cursisten krijg ik vaak terug dat zij uit het hoofd en meer in hun gevoel komen door het schilderen. Ook blijk ik de juiste aanwijzingen op het juiste moment te kunnen geven. Sinds 2003 begeleid ik bij de Volksuniversiteit schildercursussen. Daarnaast geef ik als trainer/coach allerlei creatieve cursussen, (bedrijfs)trainingen en workshops vanuit mijn eigen bedrijf Creos (www.creoscoaching.nl). Ik ben cultureel antropoloog (RU Leiden) en kunstenaar (Kunstacademie Arnhem).