Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE055

Portretschilderen

Portretschilderen
Cursuscode: CRE055

Wil je graag mensen (leren) schilderen? In deze korte cursus voor beginners en gevorderden ga je een portret opzetten in acrylverf. De docent laat je stilstaan bij een aantal belangrijke schilderaspecten en je leert te luisteren naar je gevoel. Zo werk je toe aan een ‘sprekend’ gezicht!

Wat wil je laten zien?

Aan de hand van voorbeelden en oefeningen ontdek je wat er bij het schilderen van een portret komt kijken. Er is aandacht voor huidskleurmenging, penseelvoering, licht- en dieptewerking, sfeerbepaling door kleur en lichaamstaal (fysiek uiterlijk, houding en gebaar). Hoe werken achtergrond en figuur samen? Wat wil je eigenlijk in je schilderij vertellen over de geportretteerde? Gelijkenis kan, maar hoeft niet want het is maar net wat jíj uitdrukken wilt.

Benodigdheden

Er zijn teken- en schilderbenodigdheden zoals papier, acryl - en olieverf in het lokaal die je mag gebruiken. Je betaalt € 12,- voor de materialen aan de docent. Zelf dien je nog aan te schaffen: eigen (goedkope) set varkensharen platte en ronde kwasten, 1 varkensharen spalterkwast (liefst 4 of 5 cm breedte) of 1 gewone platte verfkwast, schoonmaakdoekje, paletmes (of goedkope set paletmessen). Eventueel: (goedkope) schilderdoeken zelf meenemen. Tegenwoordig zijn er allerlei schildermaterialen te koop bij winkels als Action, Kruidvat en Blokker.Let op: voorafgaand aan de eerste les heb je de mogelijkheid om geheel gratis en vrijblijvend een korte inleiding bij te wonen over de portretcollectie van het Erfgoedcentrum. Wil je hierbij zijn? We verzamelen om 19.10 uur voor de deur van het Erfgoedcentrum op -1 van Rozet.

 

Woensdag 16 januari 2019
7 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 175,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
Materiaalkosten € 20,00, te betalen aan de docent. Meenemen: (goedkope) set varkensharen kwasten (plat en rond), 1 varkensharen spalterkwast (4 of 5 cm breed), 1 gewone platte verfkwast, schoonmaakdoekje, paletmes en eventueel goedkope schildersdoeken.
19:30 - 22:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adres gegevens)
Aanmelden wachtlijst >
Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
Schilderen is inspanning, ontspanning en verwondering ineen. Van jongs af aan vind ik het geweldig om met verf te toveren. Het uitdagende van verf is dat het alle kanten op kan bewegen. Dat geeft een fantastische mogelijkheid om jezelf uit te drukken. En er komt altijd iets uit je handen. In mijn cursussen beleef je wat schilderen is en doet met als doel: uitbreiding van jouw palet. Mocht je vastlopen, dan zet ik je weer in beweging met ruimte om te experimenteren. Ik heb ruime leservaring op zowel technisch als kunstzinnig vlak. Daarbij maak ik dankbaar gebruik van wat schilders uit het verleden en het heden ons leren. Van cursisten krijg ik vaak terug dat zij uit het hoofd en meer in hun gevoel komen door het schilderen. Ook blijk ik de juiste aanwijzingen op het juiste moment te kunnen geven. Sinds 2003 begeleid ik bij de Volksuniversiteit schildercursussen. Daarnaast geef ik als trainer/coach allerlei creatieve cursussen, (bedrijfs)trainingen en workshops vanuit mijn eigen bedrijf Creos. Ik ben cultureel antropoloog (RU Leiden) en kunstenaar (Kunstacademie Arnhem).