Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE060

Portretschilderen voor beginners en gevorderden

Portretschilderen voor beginners en gevorderden
Cursuscode: CRE060

Via voorbeelden en oefeningen leer je stap voor stap hoe je je portret van een persoon van top tot teen met acrylverf in beeld brengt. Wil je graag werken met olieverf, dan kan dat ook.

Naast huidskleurmenging, penseelvoering, dieptewerking is er veel aandacht voor sfeerbepaling door kleur én lichaamstaal (fysiek uiterlijk, houding en gebaar). Hoe werken achtergrond en figuur samen? Wat wil je eigenlijk in je schilderij vertellen over de geportretteerde? Als een bekende van één van de cursisten model wil zitten, kunnen we ook live naar model schilderen. Daarnaast behoort een groepsportret tot de mogelijkheden. Gelijkenis kan, maar is geen must. Beginners en gevorderden zijn welkom.

Materiaalkosten per persoon: bij cursus: € 15,00 te betalen aan docent.

Voor alle extra schilderbenodigdheden wordt gezorgd. Papier, acryl - en olieverf zijn aanwezig.

Zelf aan te schaffen materialen:

eigen goedkope*) set varkensharen of nylonharen platte en ronde kwasten

1 varkensharen spalterkwast (liefst 4 of 5 cm breedte) of 1 gewone platte verfkwast, schoonmaakdoekje, paletmes (of goedkope set paletmessen).

Eventueel: goedkope*) schilderdoeken zelf meenemen.

*) er zijn allerlei schildermaterialen te koop bij winkels als Action, Kruidvat, Blokker, Xenos.

Woensdag 15 januari 2020
8 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 205,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
19:30 - 22:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
Drs. E.M. (Esther) Wittenberg
Schilderen is inspanning, ontspanning en verwondering ineen. Van jongs af aan vind ik het geweldig om met verf te toveren. Het uitdagende van verf is dat het alle kanten op kan bewegen. Dat geeft een fantastische mogelijkheid om jezelf uit te drukken. En er komt altijd iets uit je handen. In mijn cursussen beleef je wat schilderen is en doet met als doel: uitbreiding van jouw palet. Mocht je vastlopen, dan zet ik je weer in beweging met ruimte om te experimenteren. Ik heb ruime leservaring op zowel technisch als kunstzinnig vlak. Daarbij maak ik dankbaar gebruik van wat schilders uit het verleden en het heden ons leren. Van cursisten krijg ik vaak terug dat zij uit het hoofd en meer in hun gevoel komen door het schilderen. Ook blijk ik de juiste aanwijzingen op het juiste moment te kunnen geven. Sinds 2003 begeleid ik bij de Volksuniversiteit schildercursussen. Daarnaast geef ik als trainer/coach allerlei creatieve cursussen, (bedrijfs)trainingen en workshops vanuit mijn eigen bedrijf Creos (www.creoscoaching.nl). Ik ben cultureel antropoloog (RU Leiden) en kunstenaar (Kunstacademie Arnhem).