Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE035

Reisschetsen

Reisschetsen
Cursuscode: CRE035

De geweldige indrukken die je tijdens een reis opdoet wil je graag bewaren. Want dat mooie uitzicht, interessante gebouw of die schitterende vijver is de moeite waard om vast te leggen. Snel pak je je schetsboek en dan? Hoe zet je deze impressie zodanig neer dat je het thuis verder uit kunt werken? Na de 5 cursuslessen van Anneke Dekkers draai je er je hand niet meer voor om!

De essentie

Zij leert je hoe je impressies van bijvoorbeeld gebouwen, landschappen, water en mensen, snel neer kunt zetten in overzichtelijke schetsen. Schetsen die bedoeld zijn als naslagwerk om bijvoorbeeld later op terug te komen. Je krijgt technieken aangereikt zodat je leert je schetsboek op kundige en effectieve wijze te gebruiken. “Ik ga op reis en ik neem mee: mijn tekenspullen!”
Zelf meebrengen naar de cursus: schetsboek met goed papier (niet te glad papier en niet te dun), potlood HB en potlood B, gum, aquarelverf, tekenpennen of viltstiften met dunne punt in diverse kleuren.

 

Dinsdag 19 februari 2019
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 123,75
Mw. A.E.M. (Anneke) Dekkers
Neem je eigen teken- en schildermateriaal mee.
14:00 - 16:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
A.E.M. (Anneke) Dekkers
A.E.M. (Anneke) Dekkers
'Ik ben beeldend kunstenaar en illustrator van beroep. Bij de Volksuniversiteit ben ik sinds 2002 docent tekenen en aquarelleren en begeleid ik het Open Atelier. Daarnaast geef ik les aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en aan de Rietveld Academie in Amsterdam in het kader van het Klik op kunst-project. Verder heb ik ook jarenlang cursussen in eigen atelier gegeven. Met de cursisten heb ik alleen maar prettige ervaringen en ik ga dan ook met veel plezier naar mijn lessen. Sommige cursisten komen al jaren; het is een vaste club geworden. Ze sturen me kaarten en informeren bij mij persoonlijk wanneer bijvoorbeeld de cursus Tekenen en schilderen in het Openluchtmuseum begint. Dat schept toch wel een speciale band.'