Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE105

Tekenen en schilderen in het Nederlands Openluchtmuseum

Tekenen en schilderen in het Nederlands Openluchtmuseum
Cursuscode: CRE105

Dat slingerende zandweggetje achter een hek met bloemen in ‘oneindige’ velden….het Nederlandse landschap is zo mooi! Voor iedereen die het graag wil leren verbeelden is deze cursus in het Arnhemse Openluchtmuseum. Het is een unieke plek om een natuurlandschap met dorps- en stadstaferelen te tekenen en te schilderen!

Waarnemen en verbeelden

Tijdens de cursus ben je onderdeel van de groene omgeving en ter plekke verbeeld je wat jouw zintuigen waarnemen. Je leert niet alleen hoe je een landschap opzet, maar ook hoe je het perspectief moet aanpakken. Aan de hand van verschillende tekentechnieken breng je variatie in je voorstelling aan. Ook kun je heel goed met verf uitdrukking geven aan het landschap door met verschillende kleurlagen te werken. Dus pak nu je kans als beginnende of gevorderde kunstbeoefenaar en schrijf je in voor deze cursus die jouw horizon zal verbreden!

Let op: De cursusprijs is exclusief de entree voor het museum. Neem vanaf de eerste bijeenkomst zelf een krukje en eigen materiaal (schetsboek, potlood, kleurpotloden en/of verf) mee.

Dinsdag 12 mei 2020
4 lessen van 3 uur aanvangstijd 13:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 75,00
Mw. A.E.M. (Anneke) Dekkers
13:00 - 16:00
Locatie: Nederlands Openluchtmuseum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A.E.M. (Anneke) Dekkers
A.E.M. (Anneke) Dekkers
Ik ben beeldend kunstenaar en illustrator. Ik heb lesgegeven aan ARTEZ en het Rietveld, maar ben nu voornamelijk actief in mijn eigen atelier en als docent bij Rozet. Bij de Volksuniversiteit/Rozet ben ik sinds 2002 docent Tekenvakken-Aquarelleren en Naaien, en ik begeleid het Open Atelier. Ik heb zelf jarenlang cursussen gegeven in mijn eigen atelier en zo heel veel mensen leren kennen, die nu nóg lessen bij mij volgen. Met cursisten heb ik alleen maar leuke ervaringen, en ik ga dan ook met plezier naar mijn lessen. Steeds meer mensen weten hun weg te vinden om te leren tekenen of te ervaren hoe je met allerlei technieken daadwerkelijk aan de slag gaat. Het enthousiasme van de cursisten maakt het voor mij fijn om voor Rozet te werken!