Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE300

Creatieve fotobewerking met Photoshop

Creatieve fotobewerking met Photoshop
Cursuscode: CRE300

Je weet jouw camera al redelijk goed te hanteren. Toch wil je nog wel wat ontdekken op het gebied van fotobewerking. In deze cursus kijk je samen met docent Gerlof de Lange kritisch naar je materiaal. Je krijgt tips en oefeningen voor een betere foto. Adobe Photoshop is de tool waarmee je je beelden gaat bewerken.

Als een pauw

De docent laat je zien wat Adobe Fotoshop jou te bieden heeft: foto's verbeteren, met lagen werken, verschillende foto's en afbeeldingen samenvoegen, tekst toevoegen en omgaan met penselen en grafische elementen. De elementen compositie, licht en kleur worden besproken. Hierna kun je toewerken naar een eindproduct zoals een boekje, een grote print of een serie kaarten. Dit alles volgens je eigen inbreng en ideeën. Het resultaat is fotomateriaal waar je trots op bent!

Voor deze cursus is het noodzakelijk dat je al een paar dingen goed kunt zoals: foto's op de computer zetten, sorteren, opslaan (op usb-stick). Ook moet je al eens met een fotobewerkingsprogramma hebben gewerkt. Denk aan Photoshop, Photoshop Elements, Picasa of iets dergelijks.

let op:

Tijdens de lessen kun je gebruik maken van onze computers waar Photoshop op geïnstalleerd staat. Het is voor de cursus echter wel noodzakelijk om thuis ook te kunnen oefenen en opdrachten te maken, dus een versie van Photoshop is wel noodzakelijk om thuis te hebben. De kosten daarvan zijn voor eigen rekening. Sinds Adobe werkt met de Creative Cloud kun je je abonneren op Photoshop, waarbij je 7 dagen gratis gebruik kunt maken van het pakket, en eventueel na die 7 dagen zonder verplichting weer op kunt zeggen.

Meer informatie over de verschillende abonnementsvormen vind je op de site van Adobe.

Dinsdag 3 maart 2020
6 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 175,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. G.P.M. (Gerlof) de Lange
19:00 - 22:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
G.P.M. (Gerlof) de Lange
G.P.M. (Gerlof) de Lange
Ik ben fotograaf, grafisch vormgever en trainer. Met veel plezier verzorg ik voor de Volksuniversiteit diverse cursussen fotografie, Photoshop en WordPress. Tijdens de trainingen besteed ik veel aandacht aan techniek, creativiteit en esthetiek. Ik raak elke keer weer enthousiast van de mooie foto's, fotoprojecten en websites die ontstaan tijdens de cursussen. De deelnemers leren van mij, van elkaar en ik leer vaak ook weer wat van hen!