Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE332

De basis van fotografie

De basis van fotografie
Cursuscode: CRE332

Je hebt net een digitale camera gekocht en dan? Enthousiast fotografeer je erop los en toch is het resultaat niet dat wat je ervan verwacht. Als je betere beelden wilt maken, schrijf je dan in voor de basiscursus fotografie. Volg de serie van 10 lessen en doe mee met de praktijkdag. Je zult verrast zijn over jouw nieuwe foto’s!

Gefocuste blik

In deze cursus raak je bekend met de basisprincipes van het fotograferen en worden de geheimen van jouw digitale camera ontrafeld. Tijdens oefenopdrachten leer je te kijken met een andere, gefocuste blik naar de dingen om je heen. Bovendien is er aandacht voor jouw persoonlijk leerdoel. Hiervoor breng je in de 1e les foto’s mee op stick (of print) van maximaal 2 jaar oud. Eén foto waarover je het meest tevreden bent en één foto waarover je het minst tevreden bent.

Techniek & materiaal

Ook leer je in een aantal lessen je foto’s na te bewerken met Photoshop Elements. En er is aandacht voor het fotograferen met kunstlicht. Op zaterdag 6 april brengen we een bezoek aan het Fotomuseum in Rotterdam en krijg je een fotografieopdracht. Daar gebruiken we ook een lunch. Je hoeft geen ervaring te hebben met fotografie. Wel heb je een digitale camera nodig die volledig manueel instelbaar is, een geheugenstick met voldoende opslagruimte en een computer.

Let op: De cursusprijs is exclusief vervoer, lunch, museumentree en rondleiding.

Woensdag 13 maart 2019
11 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 320,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. I. (Ivar) Gloudemans
19:00 - 22:00
Locaties: Thomas a Kempis College, Thomas a Kempis College (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
I. (Ivar) Gloudemans
I. (Ivar) Gloudemans
Ik ben fotograaf en videokunstenaar. Ik heb mijn bachelor-opleiding gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem met als afstudeerrichting video en fotografie. Aan de St.-Joost Academie in Breda heb ik mijn mastertitel fotografie behaald. Als vervolg op mijn eindexamenexposities volgden verschillende exposities in binnen- en buitenland. Als freelance fotograaf/filmmaker werk ik voor verschillende opdrachtgevers. Mijn passie voor fotografie ligt heden ten dage in de mode- en kunstfotografie. Ik noem het geënsceneerde, stilistische portretfotografie. Ook fotografeer ik backstage op verschillende fashionshows. De cursus die ik geef bij Volksuniversiteit Arnhem is voor beginners en voor gevorderden.