Cursuscode: CRE330

Fotografie, basis, 10 lessen & 1 praktijkdag

Cursuscode: CRE330

LET OP: 10 avondlessen plus 1 praktijkdag. Deze is op zaterdag 13 oktober 2018.

'Als je fotografeert kijk je met een andere, gefocuste blik naar de dingen om je heen.' In deze cursus leer je de basisprincipes van het fotograferen. Aan de hand van stapsgewijze praktijkoefeningen en thuisopdrachten leer je je camera kennen op een andere manier kijken en vooral betere foto's maken. Behalve aan het fotograferen zelf is er ook een aantal lessen gewijd aan het nabewerken van je foto's met behulp van het programma Photoshop Elements. Ook wordt er aandacht besteed aan het fotograferen met kunstlicht.
Tevens zit er een leuke praktijkdag in deze cursus met een bezoek aan het fotomuseum in Rotterdam en een lunch. Aansluitend ga je fotograferen aan de hand van een opdracht.
Je hoeft geen ervaring te hebben met fotografie. Wel heb je een digitale camera nodig die volledig manueel instelbaar is, een geheugenstick met voldoende opslagruimte en een computer.

De cursus bestaat uit tien lessen en een praktijkdag op een zaterdag. Vervoer, lunch, museumentree en rondleiding zijn voor eigen rekening.

Meebrengen ter bespreking in de eerste les: twee foto's op stick (of print) van maximaal twee jaar oud. Eén foto waarover je het meest tevreden bent en één foto waarover je het minst tevreden bent.

Maandag 17 september 2018
10 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 320,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. I. (Ivar) Gloudemans
Locatie: Thomas a Kempis College (klik hier voor de adres gegevens)
I. (Ivar) Gloudemans
Ik ben fotograaf en videokunstenaar. Ik heb mijn bachelor-opleiding gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem met als afstudeerrichting video en fotografie. Aan de St.-Joost Academie in Breda heb ik mijn mastertitel fotografie behaald. Als vervolg op mijn eindexamenexposities volgden verschillende exposities in binnen- en buitenland. Als freelance fotograaf/filmmaker werk ik voor verschillende opdrachtgevers. Mijn passie voor fotografie ligt heden ten dage in de mode- en kunstfotografie. Ik noem het geënsceneerde, stilistische portretfotografie. Ook fotografeer ik backstage op verschillende fashionshows. De cursus die ik geef bij Volksuniversiteit Arnhem is voor beginners en voor gevorderden.