Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE330

Portretfotografie

Portretfotografie
Cursuscode: CRE330

Een cursus helemaal gewijd aan het maken van portretten! Een van de meest gewaardeerde onderwerpen van de fotografie! Maar hoe maak je een goede portretfoto en hoe verbeter je portretfoto's op de computer?
We kijken naar onderwerp, pose, blik, houding, maar ook naar omgeving, belichting en de boodschap die we willen overbrengen. Vervolgens kijken we hoe we op de computer het maximale uit een portretfoto kunnen halen: contrast- en kleurcorrecties, uitsnede, retoucheren van oneffenheden, omzetten naar zwart-wit, goed verscherpen en nog veel meer. En natuurlijk kijken we ook hoe bekende portretfotografen te werk gaan. Je krijgt huiswerkopdrachten en je gaat ook tijdens de les fotograferen. We werken met Photoshop en er is uitleg voor zowel pc- als Mac-gebruikers.
Om deze cursus te kunnen volgen heb je een digitale camera nodig (liefst spiegelreflex) waarmee je al enige ervaring hebt opgedaan. Je weet hoe je foto's op de computer kunt zetten e.d. en je hebt al met beeldbewerkingssoftware gewerkt. De cursus heeft vier lessen: drie lessen fotograferen en 1 les fotobewerken (hiervoor zijn pc's aanwezig voor iedere deelnemer).

Zaterdag 9 mei 2020
2 lessen van 3 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 65,00
Dhr. G.P.M. (Gerlof) de Lange
9:30 - 12:30
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
G.P.M. (Gerlof) de Lange
G.P.M. (Gerlof) de Lange
Ik ben fotograaf, grafisch vormgever en trainer. Met veel plezier verzorg ik voor de Volksuniversiteit diverse cursussen fotografie, Photoshop en WordPress. Tijdens de trainingen besteed ik veel aandacht aan techniek, creativiteit en esthetiek. Ik raak elke keer weer enthousiast van de mooie foto's, fotoprojecten en websites die ontstaan tijdens de cursussen. De deelnemers leren van mij, van elkaar en ik leer vaak ook weer wat van hen!