Innovatiereeks: innovatie in de economie

Cursuscode: MEN303

Sinds het spraakmakende boek van de Franse Econoom Thomas Piketty is de economie ook voor de gewone Nederlander weer een belangrijk thema. Kenniseconomie, leereconomie, deeleconomie en circulaire economie: de termen van de laatste jaren beschrijven allen verschillende trends over de manier waarop geld wordt uitgegeven en verdeeld. Succesvolle innovatie brengt het extra vergaarde inkomen vaak bij een kleine groep ondernemers. Dit kunnen we oplossen door het heffen van extra belastingen, maar ook via sociaal ondernemerschap. De sociaal ondernemer kan investeren in sociale innovatie door bijvoorbeeld (extra) aandacht en middelen in opleidingen van zijn medewerkers en een duurzame bedrijfsvoering te steken.

Dr. Floris Heukelom, docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen en zorgondernemer bij Onder de Bomen, spreekt vanavond over betere zorg met minder middelen en met tevreden medewerkers. Hiermee gaan niet alleen de kwaliteit van het werk en de werkomstandigheden vooruit, maar het komt ook nog eens de economie ten goede.

Deze lezing is onderdeel van de Lezingenreeks Innovatie, waarin een keur aan hedendaagse ontwikkelingen van belangrijke thema's aan bod komen. Op 31 oktober vertelt Lianne Toussaint over haar onderzoek naar mode en technologie en tot slot geeft Jan Schaart een lezing waarin hij onderzoek naar de voedselindustrie toelicht.

Kijk ook bijvoorbeeld deze lezing van Mirjam van Praag over het 'Schumpteriaans Ondernemerschap' of lees Thomas Piketty's Kapitaal in de 21e eeuw over de toenemende economische ongelijkheid.

Meer informatie: 
  • Deze activiteit gaat door, inschrijven is nog mogelijk
  • Op dinsdag 24 oktober 2017 van 20:00 uur tot 22:00 uur
  • 1 lezing van 2 uur
  • Prijs: € 15,00
  • Locatie: Rozet (klik hier voor de adres gegevens)