Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL005

Museumkring, passe-partout

Museumkring, passe-partout
Cursuscode: CUL005

Ook in het cursusjaar 2019-2020 gaan we weer op museumbezoek. Voorafgaand aan elk bezoek is er een lezing, waarin zowel de locatie als de tentoonstelling besproken wordt. De docent bespreekt de kunstenaar en de periode waarin deze zich ontwikkeld heeft of de stroming waartoe hij/zij gerekend wordt. Zo hopen we je goed op het museumbezoek voor te bereiden. 
Intekenen is zowel mogelijk voor de hele serie als voor de vier afzonderlijke lezingen/excursies. Reis- en entreekosten zijn niet bij de prijs inbegrepen. Het reizen zal met openbaar vervoer georganiseerd worden.
Museumkring 1: Luc Tuymans: The Return. Museum De Pont Tilburg

Museumkring 2: Rembrandt en Velazquez, Nederlandse en Spaanse meesters. Rijksmuseum Amsterdam

Museumkring 3: De Jonge Rembrandt 1624-1634. Museum De Lakenhal Leiden

Museumkring 4: lezing en reisdoel worden later bekend gemaakt op de website en in tijdens de lezing van museumkring 3.

Vrijdag 27 september 2019
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 149,00
Mw. I. (Inge) van Velzen
14:00 - 16:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
I. (Inge) van Velzen
I. (Inge) van Velzen
'In de cursussen die ik geef kan ik twee liefhebberijen combineren: mensen helpen hun kennis uit te breiden en kunstgeschiedenis. Ik werk al meer dan dertig jaar in het onderwijs en ben sinds 1996 afgestudeerd kunsthistoricus. Mijn bijzondere belangstelling gaat uit naar de kunstgeschiedenis van Nederland. Welke ontwikkelingen hebben zich hier in het spoor van de rest van Europa voorgedaan? Verder interesseer ik me ook voor de (vroege) middeleeuwen, de 19e eeuw, het interbellum, en verder ook voor fotografie en videokunst. Ik heb de cursisten altijd ervaren als gemotiveerde, geïnteresseerde mensen, die mondig en kritisch deelnemen aan de cursussen. Cursussen geven blijkt voor mij als docent niet alleen kennis overdragen te zijn, maar je leert er steeds zelf ook weer van! Zo zorgen de deelnemers aan de Museumkring, die soms al jaren meegaan op tentoonstellingbezoek, ervoor dat ik me blijf ontwikkelen en niet op de automatische piloot ga draaien.' De Volksuniversiteit is een fantastisch instituut dat in de behoefte van veel mensen voorziet. Ik werk hier al vele jaren en ben steeds weer verrast door het grote en brede aanbod van cursussen. Als docent heb ik een grote inbreng in het aanbod in het algemeen en er is veel ruimte voor mijn specialismen.'