Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL305

Jiddische liederen

Jiddische liederen
Cursuscode: CUL305

Jiddische liederen gaan over alle facetten van het Joodse leven. En iedereen kan ze zingen, zangtalent is niet vereist! In deze cursus van 4 bijeenkomsten werken we aan het opbouwen van een repertoire van Jiddische liederen van eind 19e eeuw tot heden. De razend interessante geschiedenis van deze liederen komt natuurlijk ook aan de orde, evenals het ontstaan en de ontwikkeling van de Jiddische taal.

Fonetisch

Met elkaar bekijken we – fonetisch geschreven – teksten en beluisteren we een aantal zangeressen. Je raakt geboeid door de historische context en de voor westerse oren vreemde toonladders. Docent Ella Visser is zangeres en begeleidt zichzelf op gitaar.

 

Dinsdag 29 oktober 2019
4 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 80,00
Mw. E. (Ella) Visser
19:30 - 21:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
E. (Ella) Visser
E. (Ella) Visser
Al op zeer jeugdige leeftijd kwam Ella Visser in aanraking met de Jiddische muziek (liederen en klezmer). De afgelopen jaren heeft ze zich verder verdiept in deze muziek. Ze heeft sinds 2016 zangles van Shura Lipovsky, heeft een Jiddische taalcursus gedaan in Brussel en gaat regelmatig naar een Joods festival van het JMI in Londen, waar ze deelneemt aan de zangcursus "Di Goldene Pave" (Golden Peacock). Ze heeft lessen gevolgd bij mensen als Shura Lipovsky (NL), Lorin Sklamberg (VS), Karsten Troyke (DL) en Polina Sheperd (RUS) , allemaal beroemdheden binnen de Jiddische muziekwereld.