Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: GRA2019

Opgetekend

Opgetekend
Cursuscode: GRA2019

 

OPGETEKEND
Over graphic novels, beeldverhalen en strips

Wij duiken in de wereld van de graphic novel. Duik met ons mee! In samenwerking met Studio Hoekhuis presenteren we OPGETEKEND, een avondvullend programma over graphic novels, beeldverhalen en strips.

In ons programma leggen we de graphic novel onder het vergrootglas en we gaan in op de verschillende onderdelen van het beeldverhaal. Aan de hand van lezingen, workshops, animaties en een stripmarkt.

Lezingen van:
Margreet de Heer, stripmaker des Vaderlands en samensteller van de Graphic Novel Leeslijst voor het middelbaar onderwijs en Willard Mans, docent en mede-auteur van deze lijst leggen uit hoe je deze lijst kunt gebruiken in lessen.

Uitgever Sigge Stegeman geeft een flitscollege over het interpreteren van beeld, 'hoe lees in een strip' en het verschijnsel beelddyslexie.

Jeroen Dera, neerlandicus verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en ARtEZ speelt met zijn lezing in op de actuele ontwikkelingen en het leesgedrag van jongeren.

Aimée De Jongh vertelt over haar werk en hoe ze haar eigen levensverhaal en ervaring in haar graphic novels weeft en deze om weet te buigen tot een universeel verhaal.

Aimée de Jongh is stripmaker en illustrator.
Haar graphic novel 'De terugkeer van de wespendief' is vertaald uitgebracht in meerdere landen en verfilmd voor televisie. Daarnaast maakt ze animaties voor De Wereld Draait Door.

Roel Venderbosch neemt je mee van schets naar uitgave.
Roel is illustrator en striptekenaar ook actief als grafisch ontwerper,

Hij is de maker van de graphic novel KSX van schrijft en illustreert voor verschillende jeugdbladen en strips, verzorgt de covers voor NRC-Next.

Stripmaker Abe Borst geeft een workshop waarin hij met praktische voorbeelden de spelregels en de fundamenten van beeldtaal uitlegt.

En op onze stripmarkt vind je een uitgebreid aanbod van makers en uitgevers. Je kunt hier ook je boek laten signeren.

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Studio Hoekhuis Art & Print in Arnhem.
Neem ook eens een kijkje op de website van Studio Hoekhuis.
Met veel dank aan Ivo van de Grift, To Art Kunstuitleen Arnem en Peter de Thouars

Woensdag 2 oktober 2019
1 College van 3,5 uur aanvangstijd 18:30
Prijs: € 15,00
18:30 - 22:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >