Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL210

Roxane van Iperen over haar spraakmakende boek 't Hooge Nest

Roxane van Iperen over haar spraakmakende boek 't Hooge Nest
Cursuscode: CUL210

In 2012 verhuist schrijfster Roxane van Iperen naar een villa in de bossen van Naarden. Tijdens een verbouwing komt ze achter de verbijsterende geschiedenis van het huis: het blijkt een belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Roxane  van Iperen schreef het bijzondere verhaal op in haar boek 't Hooge Nest.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Janny en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank. 't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Roxane van Iperen (1976) is jurist en publicist. Ze schrijft voor o.a. Vrij Nederland, Het Financiële Dagblad, NRC Handelsblad, Het Parool en De Morgen. In 2016 was ze gastcorrespondent Brazilië voor De Correspondent en verscheen haar roman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. Voor VN schrijft ze onder andere over machtsstructuren en de vermenging van de private en publieke sector.

Donderdag 10 oktober 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 12,50
Mw. (Roxane) van Iperen
20:00 - 22:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
(Roxane) van Iperen
(Roxane) van Iperen