Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL400

Kopenhagen

Kopenhagen
Cursuscode: CUL400

København: Zo noemen de Denen hun droomhoofdstad, in het land van Hans Christian Andersen, Søren Kierkegaard en LEGO. Het is ook de stad waar de tv serie Borgen (verwijst naar het regeringscentrum Christiansborg) is opgenomen. In deze lezing neemt Scandinavist Patrick Stunnenberg je mee door de geschiedenis naar bekende en minder bekende plekken in Kopenhagen, de stad met hygge die je zal behagen!

Bekend en bemind

In zijn verhaal noemt hij bekende personen zoals schrijver Jussi Adler-Olsen en fotomodel Helena Christensen die geboren zijn in Kopenhagen. Hij laat je stilstaan op mooie pleinen (Kongens Nytorv) om je vervolgens mee te voeren door de langste straat voor voetgangers (Strøge). Als design niet je ding is maar gebak wel ga dan voor het wienerbrød, wat eigenlijk niet eens Deens is! Je voelt de wind door je haren in Nyhavn terwijl de Kleine Zeemeermin je aanroept. Ook is er veel te bewonderen in het Statens Museum for Kunst en Thorvaldsens Museum. Kom meer te weten over de Deense hoofdstad en schrijf je in!

Dinsdag 1 oktober 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 12,50
Dhr. P. (Patrick) Stunnenberg
20:00 - 22:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
P. (Patrick) Stunnenberg
P. (Patrick) Stunnenberg
'Scandinavische talen hebben altijd een enorme aantrekkingskracht op mij gehad. En op de één of andere manier sprong Zweeds er altijd bovenuit. Toen ik eenmaal in Zweden geweest was, was ik verkocht. Door de prachtige melodieuze taal, de mooie natuur, het bruisende culturele leven, de rijke geschiedenis en de lieve gastvrije mensen. Ik heb vanaf 1996 Scandinavische talen en culturen (met Zweeds als hoofdvak en Fins als bijvak) gestudeerd in Amsterdam en Stockholm. Mijn specialisatie was mediëvistiek (middeleeuwse geschiedenis). Na mijn afstuderen heb ik nog een jaar Finse taal- en letterkunde in Groningen gestudeerd. (Wat velen trouwens niet weten is dat Zweeds niet alleen in Zweden wordt gesproken maar ook in delen van Finland en op de ??land-eilanden!) Na gewerkt te hebben in onder meer de (commerciële) dienstverlening en het toerisme in zowel binnen- als buitenland ben ik me gaan richten op het onderwijzen van de Finse en Zweedse taal en cultuur. Sinds enkele jaren geef ik privéles aan mensen die naar Scandinavië willen emigreren. Daarnaast geef ik cursussen Zweeds op verschillende volksuniversiteiten in de regio, sinds 2008 ook in Arnhem. Ik vind juist de interactie met de cursisten zo leuk en ik deel graag mijn kennis en probeer mijn enthousiasme voor het land en de taal op hen over te brengen!'