Cursuscode: CUL410

ZOMER: moderne geschiedenis van het Midden Oosten

Cursuscode: CUL410

Deze lessenserie neemt als beginpunt de Franse expeditie van Napoleon naar Egypte in 1798. Vanaf dit moment tot het heden, worden achtereenvolgens zes belangrijke thema’s uit de moderne geschiedenis van het Midden-Oosten behandeld:
De nadagen van het Ottomaanse Rijk en de relatie van het Ottomaanse rijk met Europa; de toegenomen invloed van Europa in de Arabische regio in de 20e eeuw; de opkomst van het pan-Arabisme en nationalisme; het ontstaan van de natiestaten; de Arabische staten in de tweede helft van de 20e eeuw; en de Arabische lente en de oorlog in Syrië.

Dinsdag 7 juli 2020
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 14:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E.R. (Eef) Schut
E.R. (Eef) Schut
Mijn naam is Eef Schut, 25 ik ben 25 jaar en woonachtig in de Randstad. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in andere landen, culturen en talen. Net als in muziek. Ik heb voor de studie Arabisch gekozen vanwege de rijke geschiedenis van de regio en de recente politieke ontwikkelingen die het gebied bepalen. Ik heb kunnen genieten van het leven in wereldstad Cairo en volg de regio op dit moment vanuit Nederland via nieuws, literatuur en mijn Arabische vrienden. Ik ben docent Modern Standaard Arabisch in het middelbaar onderwijs en op Volksuniversiteiten. En ik verzorg de eindexamenbegeleiding van leerlingen in hun laatste schooljaar. In mijn lessen gebruik ik digitale middelen en spelelementen. Bestaande leergangen vul ik altijd aan met mijn eigen materiaal.