Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEN010

Aristoteles

Aristoteles
Cursuscode: MEN010

Aristoteles (384 - 322 v Chr) behoort met zijn leermeester en inspirator Plato (427 - 347 v Chr) tot de filosofen uit de zogenaamde klassieke Atheense periode van de filosofie. Deze periode heet klassiek omdat de daarin ontstane discussie hét voorbeeld is voor de daaropvolgende filosofische discussie tot en met de dag van vandaag.

Aristoteles is hierin de oervorm van de moderne wetenschapper die de meer in hogere sferen denkende Plato tracht terug te brengen in de gewone werkelijkheid. Maar daarin slaagt hij slechts ten dele en daardoor gaat ook zijn filosofie op een waarheid terug die verder reikt dan ónze werkelijkheid. De invloed van zijn denken op de filosofie tot het heden is groot, en daarom heel erg de moeite waard om deze nader te bestuderen.

Zaterdag 9 november 2019
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 30,00
Dhr. Dr. G.W. Ormel
10:30 - 12:30
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Dr. G.W. Ormel
Dr. G.W. Ormel
G.W. Ormel, arts van beroep, geeft westerse filosofie aan de Volksuniversiteit. 'Mijn affiniteit met en kennis van de filosofie was een grote steun bij het uitoefenen van mijn medisch beroep; het leidt namelijk tot inzicht en begrijpen. Ik heb goede ervaringen met de Volksuniversiteit in al die jaren dat ik daar docent ben. In alle opzichten positief! Inmiddels geef ik al vanaf midden jaren negentig les aan de Volksuniversiteit in Arnhem en sinds een aantal jaren ook in Doetinchem. Eerder gaf ik al verschillende lezingen en korte cursussen. Ik heb alleen maar positief ingestelde, dus prettige cursisten ontmoet.'