Cursuscode: MEN005

Godsbewijzen in de filosofie: wat is hun waarde?

Cursuscode: MEN005

De filosofie zoekt rationeel, dus langs verstandelijke weg het antwoord op de laatste en meest wezenlijke vraag: wat is de uiteindelijke grond onder alles en wat is dus de hoogste waarheid, het zogenoemde 'Ultimum filosoficum'?

Dit rationele doel zou men ook God kunnen noemen. Maar bestaat dit doel wel? Zoekt de filosoof niet naar een doel dat er niet is? Vandaar dat steeds de filosofie getracht heeft te bewijzen dat God bestaat, want dan pas heeft het zin te streven naar godsbegrip als Ultimum filosoficum.

In deze cursus zullen wij vele van die "godsbewijzen" tegenkomen en daarna trachten hun waarde en belangte onderkennen.

Zaterdag 21 september 2019
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. Dr. G.W. Ormel
Inschrijving nog open >