Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEN005

Godsbewijzen in de filosofie: wat is hun waarde?

Godsbewijzen in de filosofie: wat is hun waarde?
Cursuscode: MEN005

De filosofie zoekt rationeel, dus langs verstandelijke weg het antwoord op de laatste en meest wezenlijke vraag: wat is de uiteindelijke grond onder alles en wat is dus de hoogste waarheid, het zogenoemde 'Ultimum filosoficum'?

Dit rationele doel zou men ook God kunnen noemen. Maar bestaat dit doel wel? Zoekt de filosoof niet naar een doel dat er niet is? Vandaar dat steeds de filosofie getracht heeft te bewijzen dat God bestaat, want dan pas heeft het zin te streven naar godsbegrip als Ultimum filosoficum.

In deze cursus zullen wij vele van die "godsbewijzen" tegenkomen en daarna trachten hun waarde en belangte onderkennen.

 

 

Zaterdag 21 september 2019
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 42,50
Dhr. Dr. G.W. Ormel
10:30 - 12:30
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Dr. G.W. Ormel
Dr. G.W. Ormel
G.W. Ormel, arts van beroep, geeft westerse filosofie aan de Volksuniversiteit. 'Mijn affiniteit met en kennis van de filosofie was een grote steun bij het uitoefenen van mijn medisch beroep; het leidt namelijk tot inzicht en begrijpen. Ik heb goede ervaringen met de Volksuniversiteit in al die jaren dat ik daar docent ben. In alle opzichten positief! Inmiddels geef ik al vanaf midden jaren negentig les aan de Volksuniversiteit in Arnhem en sinds een aantal jaren ook in Doetinchem. Eerder gaf ik al verschillende lezingen en korte cursussen. Ik heb alleen maar positief ingestelde, dus prettige cursisten ontmoet.'