Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEN026

Praktische filosofie

Praktische filosofie
Cursuscode: MEN026

Draait het in jouw persoonlijk leven alleen om jouw gedachtegang of ook om die van anderen? Deze cursus is een kennismaking met 'de liefde voor wijsheid'. Docente Mieke Hendrikse legt het verschil uit tussen een goed gesprek en een filosofisch gesprek. Je komt ook te weten waar ethiek, antropologie, politiek en sociale filosofie over gaan. Wil je als geïnteresseerde actief met filosofie aan de slag en jouw persoonlijke gesprekstechnieken verbreden? Geef je dan meteen op voor de cursus toegepaste filosofie!

Luisteren en verwoorden

Hendrikse gaat in op wat filosofische vraagstukken zijn, legt de begrippen aanname en drogredenering uit en vertelt hoe je ze kunt herkennen. Op een toegankelijke en interactieve wijze ga je een Socratisch gesprek aan en voer je een open debat. Ook word je uitgedaagd stelling te nemen. Je leert je eigen zienswijze te verwoorden en vrijuit te spreken, maar ook om anderen spreekruimte te geven en zorgvuldig(er) te luisteren. Durf jij in te gaan op vragen als: is de mens van nature goed of slecht? Of: is jouw mening altijd waar? Deze cursus verandert jouw denken en je stapt met hernieuwde wijsheid naar buiten!

Je krijgt 1 a 2 huiswerkopdrachten gedurende de cursus.

Vrijdag 24 januari 2020
4 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 62,50
Mw. M. (Mieke) Hendrikse
10:00 - 11:30
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
M. (Mieke) Hendrikse
M. (Mieke) Hendrikse
Mieke Hendrikse studeerde in 1998 theater aan Artez en is sindsdien werkzaam in de kunst en cultuursector. Als docent theater, regisseur en trainingsacteur. Vanuit Rozet Is Mieke werkzaam als Cultuurmakelaar. In 2014 studeerde zij af aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie te Utrecht. Na deze studie geeft Mieke workshops filosofie, begeleidt debatten en dialoogtafels.