Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEN045

ZOMER: online basiscursus filosofie

ZOMER: online basiscursus filosofie
Cursuscode: MEN045

Ben jij geinteresseerd in filosofie en wil je je kennis daarvan graag uitbreiden? Dan is deze fijne cursus iets voor jou, want na afloop heb je een basiskennis van de wijsbegeertefilosofie, is je perspectief en inzicht van bijvoorbeeld actuele vraagstukken breder geworden, én kun je jezelf en anderen scherpere vragen stellen.

Vragen die in de cursus aan de orde komen:

Wat is filosofie? Waar en wanneer is filosofie ontstaan?

Wat zijn de verschillen tussen filosofie, religie en wetenschap?

Wat zijn overeenkomsten?

Wat zijn de deelgebieden van filosofie?

Hoe voer je een ‘goed’ filosofisch gesprek?

Wat zijn zinvolle vragen die je kunt stellen aan anderen, en jezelf?

Wat zijn klassieke filosofische thema’s en waar zien we die nu, in onze huidige maatschappij?

Tijdens 10 bijeenkomsten van twee uur leer je om jouw mening te gaan verwoorden. Dit doe je op jouw eigen manier. Er wordt vooral aandacht besteed aan de toepasbaarheid van filosofische theorieën op actuele maatschappelijke kwesties. Maar ook op persoonlijke levensvragen. Denk daarbij aan lichaam en geest kwestie, vrije wil, identiteit, vrijheid en waarheid.

Tijdens de cursus ontvang je diverse (beknopte) filosofische artikelen. Je bent niet verplicht om deze te lezen maar de ervaring leert dat dit een meerwaarde is tijdens het volgen van de cursus.

Voor de enthousiastelingen bieden we de mogelijkheid om de cursus af te ronden met een opdracht en een toets. Als je deze toets en opdracht met een voldoende afrondt, ontvang je om het gevoel van voldoening compleet te maken een - niet-officieel - certificaat Basiskennis Filosofie. 

LET OP: deze cursus volg je online via je eigen computer, via de vergadertool Zoom. Voor de start van de cursus ontvang je een link naar een digitaal leslokaal.

Vrijdag 26 juni 2020
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 160,00
Mw. M. (Mieke) Hendrikse
10:00 - 12:00
Inschrijving geopend >
M. (Mieke) Hendrikse
M. (Mieke) Hendrikse
Mieke Hendrikse studeerde in 1998 theater aan Artez en is sindsdien werkzaam in de kunst en cultuursector. Als docent theater, regisseur en trainingsacteur. Vanuit Rozet Is Mieke werkzaam als Cultuurmakelaar. In 2014 studeerde zij af aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie te Utrecht. Na deze studie geeft Mieke workshops filosofie, begeleidt debatten en dialoogtafels.