Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL155

In Opstand met Nelleke Noordervliet

In Opstand met Nelleke Noordervliet
Cursuscode: CUL155

De Maand van de Geschiedenis keert dit jaar terug naar tijden van oproer en verzet. Van geschreeuw, kruitdampen, hoefge­trappel en fakkels tot stil protest. Opstand is het thema van de Maand van de Geschiedenis in oktober 2018.De mensen die het grondgebied bewoonden dat nu Nederland heet hebben keer op keer 'the powers that be' uitgedaagd. Bataven tegen Romeinen, de Republiek tegen Spanje, Patriotten tegen Oranje. Maar Nederland heeft ook aan de andere kant gestaan en opstand onderdrukt. Deden we het goed als opstandelingen? Waren we slim en barmhartig als machthebbers? Wie regeert maakt vuile handen, en een onschuldige opstandeling is ook met een lantaarntje te zoeken.

Noordervliets voorliefde voor geschiedenis blijkt uit diverse historische romans. Uit haar werk spreekt steeds de actualiteit van het verleden en de historiciteit van het heden.
Zelf is ze enthousiast over het thema. "Vereerd nam ik de opdracht van de CPNB aan om het essay voor de Maand van de Geschiedenis te schrijven. Onlangs kreeg zij nog de Constantijn Huygensprijs voor haar gehele oeuvre.

 

 

 

Donderdag 11 oktober 2018
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 9,50
Mw. N. (Nelleke) Noordervliet
20:00 - 22:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
N. (Nelleke) Noordervliet
N. (Nelleke) Noordervliet