Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: COL009

Passe-partout generatiecolleges

Passe-partout generatiecolleges
Cursuscode: COL009

Twee superinteressante colleges tegen een gereduceerde prijs!

In het kader van het Rozetthema 'generaties' verzorgen socioloog Jolien Klok (VU Amsterdam) en promovendus Aafje de Roest (Universiteit Leiden) ieder een boeiend college over de culturele identiteit van een specifieke generatie in Nederland. Twee verhalen, twee tijdsbeelden, twee invalshoeken, twee generaties. De colleges zijn ook los van elkaar te boeken, de prijs is dan €12,50

Donderdag 26 maart 2020: OUDERE MIGRANTEN IN NEDERLAND - Hoe gaat het nu met hen? Op dit moment telt Nederland bijna 100.000 oudere migranten van 55 jaar en ouder. Hoe gaat het nu met hen? Hoe leven zij hun leven? Tegen welke problemen lopen zij aan? Hoe is hun relatie met het land van herkomst? En hoe is dat land bepalend voor wie ze zijn en waar ze mee bezig zijn? Dit college gaat onder andere in op deze vragen en tracht een breed beeld te schetsen van deze groep mensen in onze samenleving.

Dinsdag 7 april 2020: DIT IS VOOR ME YOUTH - Jeugd en culturele identiteit in hedendaagse Nederlandse hiphop. Hiphop als cultuur en muziekstijl is wereldwijd razend populair. In Nederland is met name de Nederlandstalige variant geliefd: acht van de tien muziekstreams in Nederland zijn tegenwoordig Nederlandse hiphop. Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen in tijden van globalisering, ontgrenzing en verengelsing. Het roept de vraag op wat Nederlandse jongeren specifiek aanspreekt in een jeugdcultuur in hun eigen taal – in welke identiteitsbehoefte voorziet hedendaagse Nederlandse hiphop?

 

Donderdag 26 maart 2020
2 lezingen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 20,00
19:30 - 21:30
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)