Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: ARA100

Modern Standaard Arabisch 1

Modern Standaard Arabisch 1
Cursuscode: ARA100

De Arabische taal kent drie variaties: klassiek Arabisch, Modern Standaard Arabisch (MSA) én de verscheidene dialecten die her en der in verschillende Arabische landen gesproken worden. Klassiek Arabisch is de taal van de klassieke historische literatuur en kan uitsluitend begrepen worden als men jarenlang de Arabisch taal- en letterkunde bestudeerd heeft. Modern Standaard Arabisch is de formele en universele vorm van het Arabisch. Het is het Arabisch van de officiële media. Arabieren die in hun eigen dialecten nauwelijks met elkaar kunnen communiceren, kunnen dit door middel van MSA wel.
De bedoeling van de cursus is om je langzaamaan in te voeren in het Modern Standaard Arabisch. De nadruk van de cursus ligt allereerst op het leren van het Arabische alfabet. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod: letterherkenning, klankleer (correcte uitspraak), woordstructuur (woordherkenning en -patronen) en woordenschat. Grammaticale regels komen ook aan bod, in praktische situaties. Denk daarbij aan: hoe stel je een vraag, hoe specifieer je iets, hoe wijs je iets aan, hoe zeg je dat je iets in je bezit hebt, hoe beschrijf je een handeling in de tegenwoordige en in de verleden tijd.
Deze cursus leidt op tot niveau A1 volgens het Europees Referentie kader. Zie voor meer informatie www.erk.nl.
De cursus is bestemd voor beginners, die nog geen kennis van het Arabisch hebben. Er is geen speciale voorkennis vereist.
Huiswerk: drie uur per week.

Dinsdag 17 september 2019
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 280,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. E.R. (Eef) Schut
Boek: Arabisch voor beginners, deel 1 (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 22:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
E.R. (Eef) Schut
E.R. (Eef) Schut
Mijn naam is Eef Schut, 25 ik ben 25 jaar en woonachtig in de Randstad. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in andere landen, culturen en talen. Net als in muziek. Ik heb voor de studie Arabisch gekozen vanwege de rijke geschiedenis van de regio en de recente politieke ontwikkelingen die het gebied bepalen. Ik heb kunnen genieten van het leven in wereldstad Cairo en volg de regio op dit moment vanuit Nederland via nieuws, literatuur en mijn Arabische vrienden. Ik ben docent Modern Standaard Arabisch in het middelbaar onderwijs en op Volksuniversiteiten. En ik verzorg de eindexamenbegeleiding van leerlingen in hun laatste schooljaar. In mijn lessen gebruik ik digitale middelen en spelelementen. Bestaande leergangen vul ik altijd aan met mijn eigen materiaal.