Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: ARA105

Modern Standaard Arabisch 1

Modern Standaard Arabisch 1
Cursuscode: ARA105

De Arabische taal kent drie variaties: het Klassiek Arabisch, het Modern Standaard Arabisch (Foesha) en de dialecten die in de verschillende Arabische landen worden gesproken. Klassiek Arabisch is de taal van de klassieke historische literatuur en kan uitsluitend begrepen worden als men jarenlang de Arabisch taal- en letterkunde bestudeert. Modern Standaard Arabisch is de formele en universele vorm van het Arabisch. Het is het Arabisch van de officiële media en Arabieren die in hun eigen dialecten nauwelijks met elkaar kunnen communiceren, kunnen dit door middel van het MSA wel.


De bedoeling van de cursus is om je langzaam in te voeren in het Modern Standaard Arabisch. De nadruk van de cursus ligt allereerst op het leren van het Arabische alfabet aan de hand van de volgende onderwerpen: letterherkenning, klankleer (correcte uitspraak), woordstructuur (woordherkenning en -patronen) en woordenschat. Ook wordt er geoefend met spreek- en luistervaardigheid aan de hand van praktische situaties. Schrijfvaardigheid krijgt de vorm in korte schrijfopdrachten waarbij tegelijkertijd in kleine stappen wordt gewerkt aan de opbouw van grammaticale kennis.

Deze cursus leidt op tot niveau ½ A1 volgens het Europees Referentie kader. Zie voor meer informatie www.erk.nl.

De cursus is bestemd voor beginners, die nog geen kennis van het Arabisch hebben. Er is ook geen andere speciale voorkennis vereist.


Het huiswerk neemt ongeveer drie uur per week in beslag.

Dinsdag 14 januari 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 185,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. E.R. (Eef) Schut
Boek: Mastering Arabic (klik hier voor meer informatie)
18:30 - 20:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
E.R. (Eef) Schut
E.R. (Eef) Schut
Mijn naam is Eef Schut, 25 ik ben 25 jaar en woonachtig in de Randstad. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in andere landen, culturen en talen. Net als in muziek. Ik heb voor de studie Arabisch gekozen vanwege de rijke geschiedenis van de regio en de recente politieke ontwikkelingen die het gebied bepalen. Ik heb kunnen genieten van het leven in wereldstad Cairo en volg de regio op dit moment vanuit Nederland via nieuws, literatuur en mijn Arabische vrienden. Ik ben docent Modern Standaard Arabisch in het middelbaar onderwijs en op Volksuniversiteiten. En ik verzorg de eindexamenbegeleiding van leerlingen in hun laatste schooljaar. In mijn lessen gebruik ik digitale middelen en spelelementen. Bestaande leergangen vul ik altijd aan met mijn eigen materiaal.