Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: IND100

Bahasa Indonesia 1

Bahasa Indonesia 1
Cursuscode: IND100

Het Indonesisch is een betrekkelijk jonge taal. Het werd op 28 oktober 1928 als eenheidstaal op papier geaccepteerd door de toenmalige Indonesische leiders. In die tijd was Indonesië nog een kolonie van Nederland. Het Maleis (Bahasa Melayu) is een veel oudere taal en werd reeds in het jaar 800 als handelstaal gebruikt. Indonesisch (Bahasa Indonesia) heeft als basis onder andere 7 vormen van de Bahasa Melayu (van Jakarta, Jambi, Riau, Medan, Kalimantan, Manado en Maleisië). In Indonesie worden nog honderden streektalen gesproken, onder andere Javaans en Balinees. In het Indonesisch zijn hiervan slechts 76 streektalen opgenomen. Ook zijn er 20 vreemde talen te horen, waaronder Nederlands (de woorden 'knalpot' en 'wastafel' komen zowel in het Nederlands als in het Indonesisch voor!)

Het Indonesisch en het Maleis, dat gesproken wordt in Maleisië en Singapore, zijn van oorsprong één taal en zijn de laatste jaren weer sterk naar elkaar toe gegroeid. Het prettige daarvan is dat u zich door het leren van Bahasa Indonesia niet alleen verstaanbaar kunt maken in Indonesië, maar - na even wennen aan de uitspraak, woordkeus en intonatie - ook in Maleisië en Singapore.
De cursus is bedoeld voor mensen die geen of zeer weinig Indonesisch kennen, maar ook voor mensen die hun kennis van de taal (op basis van het Maleis van toen) willen opfrissen. U leert hoe u tijdens uw verblijf in Indonesië op straat, in het hotel, in winkels en op de markt kunt communiceren. Het verstaan en zich verstaanbaar kunnen maken, komen op de eerste plaats. Ook wordt er aandacht besteed aan achtergrondinformatie, gewoonten, gebruiken en etiquette. Immers, een taal leren is meer dan het leren van de taal alleen.

Maandag 16 september 2019
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 280,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. Ir. J. Th. (Jules) Klaare
Boek: Selamat datang 1, werkboek + woordenlijst (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Thomas a Kempis College (klik hier voor de adresgegevens)
Ir. J. Th. (Jules) Klaare
Ir. J. Th. (Jules) Klaare
Ik heb mijn opleiding in Indonesië genoten, tot eind Atheneum met Bahasa Indonesia als voertaal. Vervolgens aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen gestudeerd en meer dan 30 jaar ervaring opgedaan als leraar biologie op Atheneum, Havo, Mavo en Vmbo niveau. Ook heb ik jaren ervaring als docent Bahasa Indonesia.