Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: IND900

Bahasa Indonesia op reis

Bahasa Indonesia op reis
Cursuscode: IND900

Het doel van deze cursus is dat u zich op reis door de ‘Gordel van Smaragd’ verstaanbaar kunt maken in hotels, banken, winkels, op de markt etc. U leert veel woorden en eenvoudige zinnen die u tijdens uw reis nodig heeft, waardoor er deuren voor u zullen opengaan die anders wellicht gesloten zouden blijven. Vanwege ons deels gezamenlijke verleden hebben het Indonesisch en het Nederlands over en weer veel woorden van elkaar ‘geleend’. Kijk maar eens naar de volgende zinnen:
‘Wat een soesa!’ (susah = moeilijkheden)
‘Dat is mijn pakkie an niet!’ (pakaian = kleding)
‘Ga eens met je vuile kakkies van mijn tapijt af!’ (kaki = voeten)
Verder verschilt het Indonesisch wat betreft grammatica erg van het Nederlands. Ondanks de vele regionale verschillen die zich uiteraard binnen de meer dan 17.000 eilanden tellende vulkanische keten voordoen, kan men zich echter in het algemeen vrij snel verstaanbaar maken. Het Bahasa Indonesia is dan ook in de loop der jaren een taal geworden die de bewoners met elkaar verbindt en die men bijvoorbeeld standaard in kranten, op reclameborden en op radio en televisie tegenkomt.
Tijdens de cursus is er verder uiteraard uitgebreid aandacht voor kennis van gewoonten, gebruiken en etiquette, die uw verblijf in het Aziatische land zullen veraangenamen.

Woensdag 15 april 2020
8 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 165,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. Ir. J. Th. (Jules) Klaare
Boek: Wat & Hoe Taalgids (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Thomas a Kempis College (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Ir. J. Th. (Jules) Klaare
Ir. J. Th. (Jules) Klaare
Ik heb mijn opleiding in Indonesië genoten, tot eind Atheneum met Bahasa Indonesia als voertaal. Vervolgens aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen gestudeerd en meer dan 30 jaar ervaring opgedaan als leraar biologie op Atheneum, Havo, Mavo en Vmbo niveau. Ook heb ik jaren ervaring als docent Bahasa Indonesia.