Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: DUI900

Duits op reis

Duits op reis
Cursuscode: DUI900

Duitsland is weer helemaal IN! Van fietsen in de Duitse Euregio’s of winkelen in het CentrO, via een architectuur-zwerftocht door het nieuwe Hamburg tot en met zwemmen in dit Berlijnse ‘Badeschiff’…… Het heeft veel verrassende bezienswaardigheden en activiteiten te bieden voor een kort en lang verblijf.

Met enthousiasme bied ik u een korte cursus Duits aan, waarmee u een verblijf in Duitstalige landen met (nog) meer plezier en zelfvertrouwen kunt beleven. U traint uw spreek- en luistervaardigheid, verruimt uw woordenschat en maakt gebruik van de basisgrammatica. Daarbij oefent u met frequente situaties: op reis en in het verkeer, met inlichtingen en reserveringen, bestellingen en aankopen, maar ook met het uiten van wensen en geven van feedback, en met kennismakende gesprekken op de camping, in het hotel of een cafe/restaurant.


Tegelijk leert u de culturele achtergrond van Duitsers beter kennen en daarop adequaat te reageren. Verder openen de lessen een venster op dit fascinerende  vakantieland. Geïnspireerd door frisse ideeën en ontdekkingstips kunt u dan uw bezoek op maat maken. De serie bestaat uit 10 conversatielessen waarin de volgende thema’s centraal staan:

1. Wie en wat neemt u mee op reis? Personen en dingen goed beschrijven
2. Onderweg in Duitsland: verkeer, vervoer, weer, pech, hulp, geografie
3. Inlichtingen vragen en reserveringen doen: events, musea, hotels, enz.
4. Bestellen in cafés/restaurants, winkelen, boodschappen/aankopen doen
5. Een verzoek doen, wensen/gevoelens uiten, klachten, voorstellen doen
6. Ontmoeting en kennismaking met Duitse bekenden/vrienden/collega’s

Tegen een kleine vergoeding wordt door de docent kopieën uitgereikt.

Woensdag 8 april 2020
10 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 206,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. Drs. M.A. (Marc) de Jong
Boek: Wat & Hoe taalgids Duits (klik hier voor meer informatie)
19:30 - 21:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Drs. M.A. (Marc) de Jong
Drs. M.A. (Marc) de Jong
Duitsland en de Duitse taal fascineren me: de geschiedenis, culturele rijkdom en levendige veelzijdigheid ervan. Die ontdekte ik voor het eerst toen ik deelnam aan het ‘Prämienprogramm’ in 1984, en nog meer terwijl ik Internationale Betrekkingen en German studies studeerde. Als stageair van de Bondsdag maakte ik de vreedzame revolutie in Oost-Duitsland en de val van de Muur in Berlijn in 1989 van dichtbij mee. De ontwikkelingen in het eenwordingsproces volgde ik van 1995 tot 2008 op de voet als conferentiemanager bij de Europäische Akademie Berlin en de Europäische Jugendbildungsstätte in Weimar. In die functies leerde ik ook de eigenheden in de zakelijke communicatie en samenwerking met Duitse overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties goed kennen. Terug in Nederland, geef ik in cursussen Duits en Zakelijk Duits voor diverse opdrachtgevers (NCOI, Wittenborg University, Rozet Volksuniversiteit) nog steeds met enthousiasme mijn ruime kennis en werkervaring door.