Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: FRA100

Frans 1

Frans 1
Cursuscode: FRA100

Parlez-vous français? Je moet het antwoord op deze vraag nu schuldig blijven. Volgend jaar wil je echter in Frankrijk niet met de mond vol tanden staan maar een heus woordje Frans mee kunnen spreken. Je leert stap voor stap de beginselen van de Franse taal met de methode ' Voyages' als leidraad. We behandelen onderwerpen uit het dagelijks leven en besteden op lichtvoetige wijze aandacht aan de Franse cultuur en actualiteit. Met behulp van de cd die bij de methode hoort, kun je thuis de juiste uitspraak nog eens oefenen.
Het lesboek  Voyages leidt op tot niveau A1 volgens het Europees Referentiekader. In de cursus Frans 1 wordt dit boek voor de helft doorgewerkt, in Frans 2 wordt de tweede helft behandeld. Meer over het Europees Referentiekader staat op www.erk.nl, waar je ook een toets kunt vinden om je niveau te bepalen.

Maandag 16 september 2019
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 280,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. C. (Céline) Magnenat
Boeken: Voyages 1 nieuw tekstboek, Voyages 1 Nieuw, werkboek (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Thomas a Kempis College (klik hier voor de adresgegevens)
C. (Céline) Magnenat
C. (Céline) Magnenat
Zwitsers van oorsprong, kom ik uit het gedeelte waar mensen Frans spreken (la Suisse romande). Het Frans is dus mijn moedertaal. In 2005 ben ik naar Nederland gekomen voor de liefde. Eerder dat jaar heb ik ook aan de universiteit van Fribourg (CH) mijn master in sociale acties en sociaal beleid afgerond. Tot 2010 bestond al mijn werkervaring in Nederland uit banen in de commerciële sector, vanwege mijn talenkennis. Het leren van talen is sinds ik 18 ben een echte hobby geworden. In 2010 ben ik naar Panama gegaan om Spaans te leren en heb ik daar het D.E.L.E C2 gehaald. Toen ik terugkwam is de zin om van mijn hobby mijn werk te maken groter geworden. Daarom heb ik 2012 besloten om mij om te scholen tot lerares Frans. Dat beschouw ik als de beste beslissing die ik ooit heb genomen, omdat het me ontzettend veel voldoening geeft om mijn moedertaal aan iemand te kunnen leren. Daarnaast heb ik ook een eigen bedrijf waar ik privélessen Frans en Spaans geef. Mijn ervaring als cursist, maar ook als docent op diverse middelbare scholen, helpt mij om een cursus zowel leerzaam als speels te maken. En voor iedereen die een cursus Frans gaat volgen zeg ik alvast: enchanté!