Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: FRA200

Frans 2

Frans 2
Cursuscode: FRA200

Een gezellige zomeravond op het terras met een lekker wijntje! Onze Franse lessen zijn net zo gezellig! Omdat een taal de weerspiegeling van een cultuur is, leer je bij de cursus Frans 2 de Franse taal met behulp van veel materiaal uit het dagelijkse leven. Het doel is om woorden en zinnen te leren met veel praktijkvoorbeelden, zoals artikelen uit kranten, formulieren, Franse websites etc. We besteden aandacht aan lezen en schrijven, aangevuld met de noodzakelijke grammatica, maar we gaan vooral veel converseren en audiomateriaal beluisteren, waardoor je sneller de nuttige uitdrukkingen opneemt. Om thuis te kunnen oefenen en te herhalen wat we tijdens de les leren, krijg je huiswerk mee.
Misschien ben je van plan om in Frankrijk te gaan wonen. Dan wil je een andere woordenschat opbouwen dan de cursist die voor zijn werk of voor vakantie naar Frankrijk toegaat. Pas de problème! Meld je wensen bij het begin van de cursus en we zullen er individueel aan werken. Ben je heel onzeker over uw niveau? Maak je geen zorgen, het komt goed!
Frans 2 is bestemd voor degenen die het afgelopen jaar Frans 1 hebben gevolgd en voor instromers die een basiskennis van één tot twee jaar (middelbare school) Frans hebben.
Het lesboek 'Perspectives deel 1' leidt op tot niveau A1 volgens het Europees Referentiekader. In de cursus Frans 1 is dit boek voor de helft doorgewerkt, in Frans 2 wordt de tweede helft behandeld. Meer over het Europees Referentiekader staat op www.erk.nl, waar je ook een toets kunt vinden om je niveau te bepalen.

Woensdag 19 september 2018
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 257,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. C. (Céline) Magnenat
Boeken: Perspectives Nieuw 1, tekstboek, 'Perspectives - nieuw' 1, werkboek (incl. cd) (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 22:00
Locaties: Thomas a Kempis College, Thomas a Kempis College (klik hier voor de adres gegevens)
C. (Céline) Magnenat
C. (Céline) Magnenat
Zwitsers van oorsprong, kom ik uit het gedeelte waar mensen Frans spreken (la Suisse romande). Het Frans is dus mijn moedertaal. In 2005 ben ik naar Nederland gekomen voor de liefde. Eerder dat jaar heb ik ook aan de universiteit van Fribourg (CH) mijn master in sociale acties en sociaal beleid afgerond. Tot 2010 bestond al mijn werkervaring in Nederland uit banen in de commerciële sector, vanwege mijn talenkennis. Het leren van talen is sinds ik 18 ben een echte hobby geworden. In 2010 ben ik naar Panama gegaan om Spaans te leren en heb ik daar het D.E.L.E C2 gehaald. Toen ik terugkwam is de zin om van mijn hobby mijn werk te maken groter geworden. Daarom heb ik 2012 besloten om mij om te scholen tot lerares Frans. Dat beschouw ik als de beste beslissing die ik ooit heb genomen, omdat het me ontzettend veel voldoening geeft om mijn moedertaal aan iemand te kunnen leren. Daarnaast heb ik ook een eigen bedrijf waar ik privélessen Frans en Spaans geef. Mijn ervaring als cursist, maar ook als docent op diverse middelbare scholen, helpt mij om een cursus zowel leerzaam als speels te maken. En voor iedereen die een cursus Frans gaat volgen zeg ik alvast: enchanté!