Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: ITA210

Italiaans 1, snelcursus

Italiaans 1, snelcursus
Cursuscode: ITA210

Deze cursus is bestemd voor mensen die de beginselen van het Italiaans in een hoog tempo willen leren. In een periode van twaalf lessen wordt dezelfde stof behandeld als in de gewone jaarcursus Italiaans 1.
Met het boek “Allegro nuovo 1” leer je de beginselen van het Italiaans en maak je kennis met de basisgrammatica van deze mooie taal, zodat je een eenvoudig gesprek kunt voeren. Hierop bouwen we verder in de daarop volgende jaren. De stof is afwisselend en gaandeweg zal er steeds meer aandacht worden besteed aan de Italiaanse cultuur en het leven van alledag.
Om de cursus goed te kunnen volgen moet je rekening houden met een huiswerklast van circa drie uur per week.

Het lesmateriaal “Allegro nuovo 1”  leidt op tot niveau A1 volgens het Europees Referentiekader (ERK). In de snelcursus Italiaans 1 is dit boek voor ruim de helft doorgewerkt. In de snelcursus Italiaans 2 wordt het restant behandeld. Meer over het Europees Referentiekader staat op www.erk.nl

Donderdag 17 januari 2019
12 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 250,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. A.E.A. (Anna) Kok-Morello
Boeken: Allegro Nuovo 1 werkboek, Allegro Nuovo 1 tekstboek (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 21:30
Locatie: Rozet (klik hier voor de adres gegevens)
A.E.A. (Anna) Kok-Morello
A.E.A. (Anna) Kok-Morello
'Italiaans is mijn moedertaal. Ik kom uit Alba, een stadje zo'n 60 km ten zuiden van Turijn, in de streek Piemonte. Tijdens en na het afronden van mijn studie aan de universiteit van Turijn heb ik als docente Italiaans en Geschiedenis gewerkt in het voortgezet onderwijs in mijn geboortestreek. Inmiddels woon ik al meer dan 25 jaar in Nederland. Ik werk al vele jaren met veel plezier als docente Italiaans aan de Volksuniversiteit Arnhem en geef les op alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Ik vind het leuk om behalve de lesstof in de cursusboeken ook mijn eigen ervaringen met de Italiaanse cultuur en levenswijze te delen met de cursisten. Voordat ik bij de Volksuniversiteit kwam, heb ik een aantal jaren gewerkt als docente Italiaans bij het Talenpracticum in Arnhem, het wijkcentrum in Elderveld, in Westervoort en voor de Sardijnse vereniging Circolo Sardo in Arnhem. Naast mijn werk voor de Volksuniversiteit in Arnhem geef ik ook Italiaans op de Volksuniversiteit in Zevenaar en ik verzorg al een aantal jaren de vakantiecursus voor de Società Dante Alighieri in Nijmegen. Het leukst van mijn werk vind ik de omgang met de cursisten en het overdragen van mijn kennis van mijn moedertaal en mijn vaderland.