Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: ITA505

Italiaans 5

Italiaans 5
Cursuscode: ITA505

Je hebt al een basiskennis van de Italiaanse taal en je wilt deze graag uitbreiden, herhalen en in de praktijk brengen. Deze cursus is een logisch vervolg voor degenen die Italiaans 3 of 4 hebben afgerond en meer aandacht willen voor de spreekvaardigheid maar nog niet de stap willen maken naar een conversatiecursus. Door praktijkgerichte opdrachten verstevigen we de spreekvaardigheid en herhalen we de grammatica. Tijdens de lessen komen allerlei aspecten van de Italiaanse taal, cultuur en leefwijze aan de orde. Als leidraad gebruiken we het lesmateriaal Allegro nuovo 2 en daarnaast wordt extra materiaal aangereikt door de docent. Het lesboek biedt een grote variëteit aan thema's om de spreekvaardigheid te trainen en praktijkgerichte oefeningen om je taalkennis en taalvaardigheid uit te breiden en te verstevigen. Huiswerk: circa anderhalf uur per week.
Het lesmateriaal Allegro nuovo 2 leidt op tot niveau A2/B1 volgens het Europees Referentiekader (ERK). Meer over het Europees Referentiekader staat op www.erk.nl.

 

Dinsdag 17 september 2019
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 280,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. Dott.ssa P.A. (Paola) Venuti
Boeken: 'Allegro nuovo 2', tekstboek, 'Allegro nuovo 2' , werkboek (klik hier voor meer informatie)
20:00 - 21:30
Locatie: Wijkcentrum Siza (klik hier voor de adresgegevens)
Dott.ssa P.A. (Paola) Venuti
Dott.ssa P.A. (Paola) Venuti
'Ik kom uit Udine, een stad in het noordoosten van Italië. Daar heb ik tegelijkertijd muziek aan het conservatorium en letterkunde aan de universiteit gestudeerd. Na het afstuderen heb ik mijn kennis op pedagogisch gebied van beide vakken uitgebreid en verdiept. Als musicus heb ik geremplaceerd bij verschillende orkesten in Italië, Slovenië, Kroatië, Oostenrijk en Frankrijk. Bovendien kon ik ervaring opbouwen in het onderwijs als docent muziek en als docent Engels op verschillende basisscholen en avondcursussen. Hier in Nederland geef ik sinds 2002 les in Italiaanse taal en cultuur. Ik ben werkzaam bij de Volksuniversiteiten van Arnhem, Apeldoorn, Barneveld, Doetinchem en Venray.'