Cursuscode: ITA705

Italiaans Conversazione(livello B1 – B2)

Cursuscode: ITA705

Questo corso è per chi, in possesso di una discreta conoscenza dell’italiano, vuole perfezionare e migliorare la comunicazione e arrivare ad un livello più alto.L’attualità e le esperienze personali saranno materia di conversazione ma anche i vari aspetti della cultura italiana (arte, letteratura, società, cinema, musica, ecc.).

Accanto al ripasso della grammatica ci occuperemo anche di forme, strutture ed espressioni utili per esprimerci meglio in italiano.

Materiaal: in overleg met de docente.

Woensdag 18 september 2019
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 11:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 280,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. A.E.A. (Anna) Kok-Morello
Aanmelden wachtlijst >
A.E.A. (Anna) Kok-Morello
'Italiaans is mijn moedertaal. Ik kom uit Alba, een stadje zo'n 60 km ten zuiden van Turijn, in de streek Piemonte. Tijdens en na het afronden van mijn studie aan de universiteit van Turijn heb ik als docente Italiaans en Geschiedenis gewerkt in het voortgezet onderwijs in mijn geboortestreek. Inmiddels woon ik al meer dan 25 jaar in Nederland. Ik werk al vele jaren met veel plezier als docente Italiaans aan de Volksuniversiteit Arnhem en geef les op alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Ik vind het leuk om behalve de lesstof in de cursusboeken ook mijn eigen ervaringen met de Italiaanse cultuur en levenswijze te delen met de cursisten. Voordat ik bij de Volksuniversiteit kwam, heb ik een aantal jaren gewerkt als docente Italiaans bij het Talenpracticum in Arnhem, het wijkcentrum in Elderveld, in Westervoort en voor de Sardijnse vereniging Circolo Sardo in Arnhem. Naast mijn werk voor de Volksuniversiteit in Arnhem geef ik ook Italiaans op de Volksuniversiteit in Zevenaar en ik verzorg al een aantal jaren de vakantiecursus voor de Società Dante Alighieri in Nijmegen. Het leukst van mijn werk vind ik de omgang met de cursisten en het overdragen van mijn kennis van mijn moedertaal en mijn vaderland.