Cursuscode: ITA705

Italiaans Conversazione(livello B1 – B2)

Cursuscode: ITA705

Questo corso è per chi, in possesso di una discreta conoscenza dell’italiano, vuole perfezionare e migliorare la comunicazione e arrivare ad un livello più alto.L’attualità e le esperienze personali saranno materia di conversazione ma anche i vari aspetti della cultura italiana (arte, letteratura, società, cinema, musica, ecc.).

Accanto al ripasso della grammatica ci occuperemo anche di forme, strutture ed espressioni utili per esprimerci meglio in italiano.

Materiaal: in overleg met de docente.

Woensdag 9 oktober 2019
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 11:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 280,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. C. (Claudia) Olibet
Locaties: Rozet, Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
C. (Claudia) Olibet
Ik ben in Napels geboren, een bruisende stad in het zuiden van Italië. Na mijn studie Internationale Politiek (1997) besloot ik familie, vrienden, de warme zon en de prachtige blauwe zee achter me te laten om in Nederland te gaan wonen, waar ik met een Nederlandse man ben getrouwd en twee prachtige zonen heb gekregen. Eerst heb ik twee jaar in Amsterdam gewoond. Daar ben ik met Italiaanse lessen begonnen - mijn eerste tevreden cursist was mijn man! Vervolgens gaf ik les aan een aantal kennissen en daarna deed mond-tot-mondreclame de rest. In 1999 zijn we naar 's-Hertogenbosch verhuisd. Sindsdien heb ik met enige regelmaat Italiaanse les gegeven, meestal in de vorm van privé-les of in kleine groepjes bij mij thuis, maar ook bij Volksuniversiteit Boxtel en enige taleninstituten in Noord-Brabant. Lesgeven doe ik met steeds meer plezier. Ik vind de belangstelling die Nederlanders voor mijn moedertaal en cultuur hebben echt geweldig! Daarom heb ik uiteindelijk besloten om een punt te zetten achter mijn 'kantoorcarrière' (naast mijn avondlessen heb ik overdag altijd voor internationale bedrijven gewerkt om mijn talenknobbel te kunnen benutten - ik spreek vloeiend Engels en Frans) en me voortaan 100% te focussen op de lessen Italiaans. In 2008 zijn we naar Arnhem verhuisd waar ik met veel plezier aan verschillende instituten lesgeef om de taal en cultuur van mijn 'Bella Italia' over te dragen. Arrivederci a presto!