Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: JAP105

Japans 1

Japans 1
Cursuscode: JAP105

In deze cursus Japans zullen we gebruik maken van het boek 'Japanese for Busy People'. Het bevat korte, heldere lessen, waarin het Japans zowel in het Japanse lettergreepschrift als in westerse letters is geschreven. Dat maakt dat ook cursisten die zich alleen op de gesproken taal willen richten, heel goed de lessen kunnen volgen.

De hoofdstukken les 1 t/m 10 worden hierbij behandeld.

Cursisten die ook het schrift willen leren, kunnen zich oefenen in het lezen (en schrijven) van de in het Japans geschreven tekst. Hiervoor is het nodig om het Japanse hiragana-schrift (50 tekens) en katakana-schrift (ook 50 tekens) te leren. Met deze schrifttekens, die lettergrepen uitdrukken (dus ka, ki, ku etc. en niet k + a, k + i, k + u zoals in ons alfabetische schrift), kan het Japans volledig worden geschreven, maar in de praktijk worden in Japan woorden in lettergreepschrift vaak vervangen door Chinese karakters. We zullen ons in deze beginnerscursus niet richten op het leren van deze Chinese schrifttekens, omdat dit zeer tijdrovend is; het is effectiever eerst een goede basiskennis van de Japanse taal te krijgen. De taal staat centraal tijdens de cursus, maar natuurlijk is er ook aandacht voor wat Japan nog meer te bieden heeft, van volksmuziek tot kunstnijverheid, tot lekker eten.

Het Japans is een zeer regelmatige taal, met een eenvoudige uitspraak, waardoor je al snel eenvoudige gesprekken kunt voeren. Omdat de taal erg van het Nederlands verschilt, is het wel aan te raden - zeker in het begin - om per week een uur of drie te reserveren voor zelfstudie.

Donderdag 16 januari 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 185,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. Drs. W. (Wienik) Everts
Boek: 'Japanese for busy people 1' (romanized version + audio cd, revised 3rd edition) (klik hier voor meer informatie)
18:30 - 20:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
Drs. W. (Wienik) Everts
Drs. W. (Wienik) Everts