Cursuscode: LAT405

Latijn: leuk, leerzaam en levend: gevorderden

Latijn: leuk, leerzaam en  levend: gevorderden
Cursuscode: LAT405

Latijn een dode taal? Niet als je deze taal leert zoals elke andere vreemde taal. Dan kun je al snel eenvoudige Latijnse teksten lezen en verstaan en zelfs wat Latijn spreken. Zo leg je moeiteloos de basis voor dé brontaal van onze cultuur.

In de cursus leer je op een spontane manier Latijn zonder steeds te hoeven vertalen naar het Nederlands. Meteen al bij het lezen van een tekst kun je er vragen over beantwoorden...in het Latijn! Daardoor integreer je automatisch woordenschat en grammatica zonder stampwerk. Leuker, sneller en beter dan volgens een schoolse aanpak. Aan bod komen:

De cultuur van de Romeinen: het dagelijks leven de lees- en luistervaardigheid het Latijn als omgangstaal: elementaire conversatie de uitspraak de verbanden met andere Europese talen de sporen van het Latijn in de muziek, in de kunst, in de rechtspraak en in de kerk

Voor cursisten die de eerste zeven en twintig hoofdstukken van Lingua Latina hebben doorgewerkt.

Ook geschikt voor oud-gymnasiasten!

Donderdag 16 januari 2020
10 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 175,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. M. (Michiel) Sauter
Boek: Lingua Latina - Pars I Familia Romana (klik hier voor meer informatie)
M. (Michiel) Sauter
Michiel Sauter geeft Latijn en Grieks in het middelbaar onderwijs en Latijn aan de Volksuniversiteit Arnhem. Daarnaast is hij organisator van de Circulus Latinus Noviomagensis, de wekelijkse kring van Latijnsprekers in Nijmegen.