Cursuscode: LAT300

Latijn vervolg: leuk, leerzaam, levend!

Cursuscode: LAT300

Latijn een dode taal? Niet als je deze taal leert zoals elke andere vreemde taal. Dan kun je al snel eenvoudige Latijnse teksten lezen en verstaan en zelfs wat Latijn spreken. Zo leg je moeiteloos de basis voor dé brontaal van onze cultuur.

In de cursus leer je op een spontane manier Latijn zonder steeds te hoeven vertalen naar het Nederlands. Meteen al bij het lezen van een tekst kun je er vragen over beantwoorden...in het Latijn! Daardoor integreer je automatisch woordenschat en grammatica zonder stampwerk. Leuker, sneller en beter dan volgens een schoolse aanpak. Aan bod komen:

• De cultuur van de Romeinen: het dagelijks leven
  • de lees- en luistervaardigheid
  • het Latijn als omgangstaal: elementaire conversatie
  • de uitspraak
  • de verbanden met andere Europese talen
  • de sporen van het Latijn in de muziek, in de kunst, in de rechtspraak en in de kerk

Voor cursisten die de eerste 7 hoofdstukken van Lingua Latina hebben doorgewerkt.

Donderdag 24 oktober 2019
8 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. M. (Michiel) Sauter
Boek: Lingua Latina - Pars I Familia Romana (klik hier voor meer informatie)
Locaties: Rozet, Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
M. (Michiel) Sauter
Michiel Sauter geeft Latijn en Grieks in het middelbaar onderwijs en Latijn aan de Volksuniversiteit Arnhem. Daarnaast is hij organisator van de Circulus Latinus Noviomagensis, de wekelijkse kring van Latijnsprekers in Nijmegen.