Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LAT100

Latijn voor beginners

Latijn voor beginners
Cursuscode: LAT100

Latijn een dode taal? Niet als je deze taal leert zoals elke andere vreemde taal. Dan kun je al snel eenvoudige Latijnse teksten lezen en verstaan en zelfs wat Latijn spreken. Zo leg je moeiteloos de basis voor dé brontaal van onze cultuur.

In de cursus leer je op een spontane manier Latijn zonder steeds te hoeven vertalen naar het Nederlands. Meteen al bij het lezen van een tekst kun je er vragen over beantwoorden...in het Latijn! Daardoor integreer je automatisch woordenschat en grammatica zonder stampwerk. Leuker, sneller en beter dan volgens een schoolse aanpak. Aan bod komen:

De cultuur van de Romeinen: het dagelijks leven, de lees- en luistervaardigheid, het Latijn als omgangstaal: elementaire conversatie, de uitspraak, de verbanden met andere Europese talen, de sporen van het Latijn in de muziek, in de kunst, in de rechtspraak en in de kerk.

Als lesboek zullen we Lingua Latina - Pars I: Familia Romana gebruiken. Voor de eerste twee bijeenkomsten hoeven de cursisten nog geen eigen exemplaar aan te schaffen. Daarna worden de cursisten geacht een eigen exemplaar mee te nemen.

Dinsdag 14 januari 2020
8 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 120,00
Dhr. D.A. (Daan) Schouten
Boek: Lingua Latina - Pars I Familia Romana (klik hier voor meer informatie)
19:30 - 21:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
D.A. (Daan) Schouten
D.A. (Daan) Schouten