Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CHI105

Mandarijn-Chinees 1

Mandarijn-Chinees 1
Cursuscode: CHI105

Iedere dag staan er artikelen in de krant over China als snelgroeiende wereldmacht. Toch is over de geschiedenis, de kunst, de filosofie en niet in de laatste plaats de taal van dit enorme land met zijn rijke en fascinerende beschaving relatief weinig bekend in Nederland.
Het Mandarijn-Chinees, zeg maar het 'standaard-Chinees', wordt van oudsher gesproken in Noord-China, in het gebied rondom Beijing. Het is de hoofdtaal in het onderwijs.
In deze beginnerscursus leer je eenvoudige zinnen lezen, spreken, verstaan en schrijven. Je leert ook het Pinyin: een transcriptiesysteem om Chinese klanken in Romeins alfabet te kunnen weergeven.
Chinees leren kan erg leuk zijn! Een voorwaarde is wel dat je elke dag een minuut of 25 besteedt aan herhaling en oefening. Bij gebrek aan tijd raak je beslist achterop. Hou je vol, dan kun je na verloop van tijd in het Chinees een hotelkamer reserveren, jezelf voorstellen, afscheid nemen, je gezin beschrijven, tellen, bedanken, ergens toestemming voor vragen, eenvoudige algemene vragen stellen en je verontschuldigingen aanbieden.
Behalve aan de taal besteden we veel aandacht aan kennis van land en volk. Met name de geschiedenis, kunst, filosofie, literatuur en tradities krijgen ruimschoots de aandacht, maar ook het moderne China. Je zult met andere ogen een Chinees restaurant in je woonplaats bekijken en ook de toko heeft bijna geen geheimen meer voor je. Op wensen van cursisten over te behandelen onderwerpen zal met plezier worden ingegaan.
Wie de uitdaging aangaat en blijft volhouden, wordt beloond voor zijn doorzettingsvermogen.

Het doel van Mandarijn Chinees 1 is een kennis van 100 tot 150 woorden, dat is ERK niveau 1 of HSK 1

Docent deelt copieën uit tegen een kleine vergoeding van  €5,-.

 

 

 

Dinsdag 14 januari 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 185,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. X. (Xuyan) Yun
Boek: Basiscursus Mandarijn Chinees, zelf aanschaffen (klik hier voor meer informatie)
19:30 - 21:00
Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)
X. (Xuyan) Yun
X. (Xuyan) Yun