Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: NED705

Nederlands conversatie (sep)

Nederlands conversatie (sep)
Cursuscode: NED705

Voor wie?

Deze conversatiecursus is bedoeld voor midden- en hoogopgeleide tweedetaalsprekers met minimaal taalniveau B1.

Is dit herkenbaar voor je? Je woont al een aantal jaren in Nederland en je spreekt en verstaat behoorlijk goed Nederlands. Toch heb je vaak het gevoel dat je te lang naar woorden moet zoeken om gemakkelijk deel te kunnen nemen aan een Nederlands gesprek. Wil je gewoonweg beter leren spreken in het alledaagse leven? Of beter leren spreken met je collega’s op het werk, de docenten en/of medestudenten op school? Vind je dat je gesprekspartners vaak onbegrijpelijke Nederlandse spreekwoorden of uitdrukkingen gebruiken? Kortom: wil je je woordenschat en kennis van zinsbouw, spreekwoorden en gespreksvormen flink uitbreiden, zodat je straks spontaner kunt meepraten in verschillende situaties?

Inhoud en doel van de cursus

De cursus is gericht op het verbeteren van je spreekvaardigheid, zodat je vol vertrouwen Nederlands kunt spreken. Je krijgt ruim de gelegenheid om aan het woord te komen en al je nieuwsgierige (taal)vragen te stellen. Programmaonderdelen:

• zinsbouw en woordenschat;

• spreekwoorden en uitdrukkingen;

• gespreksonderwerpen uit de actualiteit, de werkomgeving en de cultuur;

• discussiëren en vergaderen (presenteren);

• verbale en nonverbale communicatie.

Na elke les krijg je een praktische kijk- en spreekopdracht mee naar huis. De volgende les gaan we daarover met elkaar in gesprek.

Inschrijven en plaatsing

Je schrijft je éérst in voor de cursus. Daarna ontvang je een uitnodiging voor een intake-gesprek met de docent, om vast te stellen of je het juiste niveau hebt voor de cursus. De intake-gesprekken zijn gepland op dinsdagavond 17 september 2019 vanaf 19.00 uur.

Donderdag 19 september 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 17:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 185,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. Mr. dr. M.H.W. (Matthieu) Aalders
17:00 - 18:30
Locaties: Thomas a Kempis College, Thomas a Kempis College (klik hier voor de adresgegevens)
Mr. dr. M.H.W. (Matthieu) Aalders
Mr. dr. M.H.W. (Matthieu) Aalders
'Na mijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda tot beroepsofficier bij de Koninklijke Luchtmacht, heb ik in Tilburg en Nijmegen Nederlands Recht gestudeerd (1969-1974). Vanaf 1977 studeerde ik geschiedenis aan de Universiteit van Nijmegen en promoveerde tot doctor in de letteren in 1997. Sinds 1976 ben ik werkzaam in het tertiair onderwijs, zowel mbo als (post-)hbo. Vanaf 1980 doceerde ik rechtswetenschappen ten behoeve van o.a. accountantsopleidingen (privaatrecht, met accent op handels- en ondernemingsrecht). Vanaf 2001 doceer ik Nederlands aan Duitstaligen die een opleiding willen volgen aan een Nederlandse hogeschool of universiteit. Daarnaast heb ik enige jaren (2004-2008) in Duitsland cursussen Nederlands verzorgd, voor mensen die in Nederland werkzaam wilden zijn. Mijn ervaring met anderstaligen is zeer positief. De plezierige wisselwerking tussen de cursisten en mijzelf is zeer stimulerend en leerzaam. Sinds september 2012 geef ik aan Volksuniversiteit Arnhem met veel plezier Nederlands aan cursisten die een bonte verzameling aan nationaliteiten vertegenwoordigen, met één gemeenschappelijk doel: zich kunnen uitdrukken in het Nederlands! Tot zover het 'beroepsmatige' verhaal. Graag wil ik iets zeggen over één van mijn hobby's: het lange afstandswandelen. In de afgelopen jaren heb ik een groot aantal Europese wandelingen gelopen; o.a. van de Atlantische kust in het westen van Ierland (Galway) tot Slowakije (Bratislava); een afstand van 2500 km.